Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΟΝΝΕΔ ΑΙΓΙΟΥ: 559 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ


559 χρόνια συμπληρώνονται την Τρίτη από μια άλλη Τρίτη, αποφράδα την φορά αυτή, την Τρίτη 29 Μαΐου 1453, όταν βάρβαρα φύλα της Ανατολής άλωσαν την Πόλη, την Μητρόπολη του Ελληνισμού και της Ρωμιοσύνης, το λίκνο της Ορθοδοξίας.
Αποφράδα και πένθιμη για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία η ημέρα αυτή, αλλά και ημέρα μνήμης, για τους τελευταίους υπερασπιστές της Βασιλεύουσας που πάλεψαν θαρραλέα και οι θρύλοι που γεννήθηκαν τότε, ζουν μέχρι σήμερα.
          Ως ΟΝΝΕΔ, μα πάνω απ’ όλα ως νέοι άνθρωποι, σεβόμαστε και παραδειγματιζόμαστε από την ιστορία του ελληνισμού, έχουμε σαν στόχο τη συνέχιση της παράδοσης μας, καθώς λαός χωρίς μνήμη δεν έχει μέλλον.
Τιμάμε την 29η Μαΐου σαν ημέρα περίσκεψης, γιατί η θλιβερή ανάμνηση της Άλωσης πρέπει να γίνει ελπίδα. 
          Βιώνουμε στις μέρες μας καθημερινές Αλώσεις, το παραδειγμα όμως το έδωσε οΚων/νος Παλαιολόγος εκείνος ως μεγάλος Έλληνας που σήκωσε το ανάστημά του λέγοντας :  «το δε την Πόλιν σοι δούναι, ουκ εμόν εστίν ούτ΄ άλλου των κατοικούντων εν ταύτη. Κοινή γαρ γνώμη, πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών», παράδειγμα για όλους όσους κρατάνε την τύχη της Ελλάδος στα χέρια τους και όχι μόνο.
          Αν η γενιά μας δεν καταφέρει να ζήσει το ξαναζωντάνεμα του θρύλου πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ναι, να ζήσει τουλάχιστον το ξαναζωντάνεμα της πατρίδας μας σε οικονομικό πολιτισμικό και προπάντων ηθικό επίπεδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου