Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Φουλ της... οικογενειοκρατίας στα ψηφοδέλτια της ΝΔ


Μία από τα ίδια ... και χειρότερα σε σχέση με το παρελθόν φαίνεται πως θα είναι τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε ότι αφορά τους γόνους πολιτικών οικογενειών αφού -σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από δέκα θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές που οι πατεράδες τους ή άλλα συγγενικά τους πρόσωπα πέρασαν από τα βουλευτικά έδρανα με την σημαία του κόμματος.

Παράλληλα περίπου 15 θα είναι οι γιοί και θυγατέρες βουλευτών που βρίσκονται ήδη στη Βουλή και θα διεκδικήσουν ξανά την ψήφο των Νεοδημοκρατών. Από τα πιο συζητημένα πρόσωπα που ανήκουν στην κατηγορία των γόνων είναι οΧρήστος Δήμας, γιος του σημερινού υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα, ο οποίος ενδεχομένως θα είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Ο Δήμας ... τζούνιορ, από τα δραστήρια στελέχη της ΟΝΝΕΔ επί πολλά χρόνια, θα είναι υποψήφιος στην Κόρινθο. Στις Σέρρες θα είναι πιθανότατα υποψήφιος οΚώστας Καραμανλής γιος του Αχιλλέα, ενώ στα Τρίκαλα θα πολιτευθεί οΚώστας Σκρέκας, γιος του νυν βουλευτή Θεόδωρου Σκρέκα.
Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, -γιος του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους της ΝΔ Θεόδωρου Αναγνωστόπουλου-ο οποίος είχε εκλεγεί βουλευτής στις εκλογές του 2007 άλλα το 2009 απέτυχε, θα πολιτευθεί ξανά στην Καρδίτσα. Στην συγκεκριμένη περιφέρεια αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη...γόνων καθώς εκτός απροόπτου θα κατέβει και ο Παύλος Σιούφας, γιός του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την πολιτική.
Στην Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφια η Ανθή Σαλαγκούδη, η οποία έχει εκλεγεί δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Γκιουλέκα. Πρόκειται για την κόρη του πρώην υπουργού και επί σειρά ετών βουλευτή στη Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργου Σαλαγκούδη. Στην Αιτωλοακαρνανία επρόκειτο να είναι ξανά υποψήφιος ο Σπήλιος Λιβανός, γιός του Διονύση Λιβανού, αλλά μετά την περιπέτεια που είχε με την υπόθεση του πόθεν έσχες, ειδοποιήθηκε ότι δεν θα βρίσκεται στις λίστες.
Στο Ρέθυμνο μετά τη μετακόμιση της Όλγας Κεφαλογιάννη στην Α’ Αθηνών είναι πιθανόν να δοκιμάσει την τύχη του στις εκλογές ο ανιψιός του πρώην υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη που είναι και συνονόματος του. Στην Κέρκυρα θα είναι υποψήφιος ο Στέφανος Γκίκας, γιος του πρώην βουλευτή Σωτήρη Γκίκα.
Σε όλους τους προαναφερόμενους πρέπει να προστεθεί μια σειρά από νυν βουλευτές που είναι γόνοι πολιτικών οικογενειών και οι οποίοι βρίσκονται ήδη στα «γαλάζια» έδρανα, όπως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (Β’ Αθηνών), ο Μιχάλης Μπεκίρης (Αχαΐας), ο Θανάσης Δαβάκης (Λακωνίας), ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Β’ Αθηνων), ο Σπύρος Ταλιαδούρος (Καρδίτσας), ο Σίμος Κεδίκογλου (Εύβοιας), ο Σταύρος Καλογιάννης (Ιωαννίνων) και ο Κώστας Καραγκούνης (Αιτωλοακαρνανίας).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου