Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΝΔ: Φόβος και τρόμος οι υποσχέσεις των πολιτευτών


Συγκροτημένο λόγο και όχι προεκλογικά "φάλτσα" και... δεσμεύσεις ζητά από τα στελέχη του ο Αντ. Σαμαράς υπό τον κίνδυνο να δημιουργηθούν κύματα αιτημάτων μετά από τις εκλογές. 

Στη συνεδρίαση του διαγραμματειακού οργάνου της ΝΔ ο κ. Σαμαράς δεν έκρυψε την ανησυχία του για κάποια μηνύματα που έχουν φτάσει στη Λ. Συγγρού κυρίως από την περιφέρεια για στελέχη και πολιτευτές που συμπεριφέρονται περίπου ως εν δυνάμει... υπουργοί σε μία προσπάθεια να κερδίσουν ψήφους στη σκληρή μάχη των εκλογών.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να υπάρχει ενιαίος πολιτικός λόγος από όλα τα στελέχη της κομματικής πυραμίδας και να αποφεύγονται προεκλογικά "φάλτσα" ή επικοινωνιακά "φάουλ" ειδικά για τα πολύ σημαντικά ζητήματα της επικαιρότητας και κυρίως για τα της οικονομίας και των φόρων.

Γι' αυτό έσπευσε να ξεκαθαρίσει δυο πολύ σημαντικά σημεία του προεκλογικού λόγου του κόμματός του: Η ΝΔ συζητά μόνον την αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων και των πολυτέκνων ενώ δεσμεύεται για την κατάργηση του χαρατσιού της ΔΕΗ και την αντικατάστασή του με έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα. Πέραν αυτών ουδέν. 

Τα μηνύματα πάντως που φθάνουν στον τρίτο όροφο της Λ. Συγγρού είναι ανησυχητικά: Στην περιφέρεια έχουν ήδη δημιουργηθεί υψηλές προσδοκίες από τους ψηφοφόρους ακόμη και για μέτρα που δεν βρίσκονται καν στο τραπέζι των συζητήσεων όπως για παράδειγμα το "κούρεμα" των προσωπικών δανείων. Κάτι που όπως ξεκαθαρίστηκε πρόσφατα σε σύσκεψη στη Λ. Συγγρού είναι αδύνατον να προχωρήσει αφού οι τράπεζες δεν συζητούσαν κανένα τέτοιο ενδεχόμενο ακόμη και πριν από το "κούρεμα". 

Ο μεγάλος φόβος των συνεργατών του κ. Σαμαρά προέρχεται από τους πολιτευτές του κόμματος οι περισσότεροι εκ των οποίων θεωρούν βέβαιο πως θα έχουν μία θέση στα "γαλάζια" ψηφοδέλτια και σε μία προσπάθεια να κερδίσουν ψήφους αλλά και να κινητοποιήσουν τη ράθυμη κομματική βάση σε πολλές περιπτώσεις αναλαμβάνουν δεσμεύσεις τις οποίες γνωρίζουν εκ των προτέρων πως δεν μπορούν να υλοποιήσουν. Το φαινόμενο αυτό, όπως περιμένουν στη Λ. Συγγρού, είναι πολύ πιθανόν να ενταθεί το επόμενο διάστημα αφού η ΝΔ έχει αποφασίσει να κρατήσει τα ψηφοδέλτια μέχρι την επίσημη προκήρυξη των εκλογών. 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη δώσει εντολή σε όλα τα στελέχη του που θα εξορμήσουν στην περιφέρεια να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας αποφεύγοντας κάθε είδους αναφορά που μπορεί να ερμηνευθεί στη συνέχεια ως προεκλογική δέσμευση αφού η πρόσφατη ιστορία του Γιώργου Παπανδρέου και του "λεφτά υπάρχουν" φαντάζει ως εφιαλτικό σενάριο για τον Αντώνη Σαμαρά την επομένη των εκλογών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου