Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Δελτίο Τύπου - 1ο Εθνικό Διακυβερνητικό Συμβούλιο Δασών στην Δράμα

Στο 1ο Συνέδριο του Εθνικού Διακυβερνητικού Συμβουλίου Δασών, που είχε την ιδρυτική του συνάντηση στην πόλη μας, σήμερα 29/3/12 στο Ξενοδοχείο Κούρος, παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Αργύρης Πατακάκης, έπειτα από πρόσκληση που απέστειλε η Προϊσταμένη του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φ.Π. Δράμας, κυρία Βασιλική Καζάνα.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε μεταξύ άλλων ανέφερε:


«Στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια κάηκαν πάνω από 11 εκατομμύρια στρέμματα δάσους. Τα στοιχεία των πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις στην Πατρίδα μας, είναι συγκλονιστικά. Για την περίοδο 1986-2009, από μελέτη του Αντιστράτηγου του Π.Σ. Ανδριανού Γκουρμπάτση, προκύπτει ότι ο συνολικός αριθμός ξεπερνά τις 40.000 πυρκαγιές, με κύρια αίτια την αμέλεια σε ποσοστό 30,7% και δεύτερο κατά σειρά με 24,9%, τον εμπρησμό από πρόθεση. 




Έτσι για να υπάρξει αειφορία, πρέπει πρώτα να υπάρξει σωστή και συστηματική προστασία των δασών και εδώ έχει πολύ μεγάλη ευθύνη η συντεταγμένη πολιτεία, που διέλυσε τις Δασικές Υπηρεσίες όλα αυτά τα χρόνια.
Για όλους αυτούς λόγους, πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντική η 1η και ιδρυτική συνάντηση του Εθνικού Διακυβερνητικού Συμβουλίου Δασών.»






Αργύρης Πατακάκης
Από γραφείο τύπου

www.patakakis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου