Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠ.ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΝΔ ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 29-03-2012


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, αναφερόμενος στα επεισόδια που έγιναν στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Για πολλά χρόνια η ελληνική κοινωνία είχε συνηθίσει να παρακολουθεί σαστισμένη τον εκφυλισμό του νόμου του πανεπιστημιακού ασύλου που οδήγησε στις γνωστές, τραγικές καταστάσεις βίας, βανδαλισμού και βεβήλωσης των πανεπιστημιακών χώρων.
Σήμερα, ο νόμος του πανεπιστημιακού ασύλου, δεν υπάρχει. Καταργήθηκε με απόλυτη πλειοψηφία 250 βουλευτών. Παρόλα αυτά, τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου από κουκουλοφόρους που έσπασαν και κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, αφήνοντας πίσω τους ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά και βαριά τραυματισμένους φοιτητές στο νοσοκομείο, κατέδειξαν ότι οι αρμόδιες Αρχές παραμένουν  στο ίδιο έργο θεατές.
Ο νέος νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ πρέπει να εφαρμοστεί. Επιτέλους, οι πανεπιστημιακές αρχές, και κυρίως  η Αστυνομία, αλλά και οι Εισαγγελικές Αρχές οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου