Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Πρωταθλητής στην απορρόφηση κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ αναδεικνύεται ο Δήμος Καρπενησίου, καθώς μέσα σε έναν μόλις χρόνο δέσμευσε 14.480.228,13 ευρώ, για έργα πνοής που θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην ισόρροπη ανάπτυξη του συνόλου του νέου Καλλικρατικού Δήμου.
 
Ένα χρόνο μετά τις εκλογές, το όραμα της Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και την ορθή διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος, γίνεται πράξη. Ο Δήμος Καρπενησίου συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει αποδεικνύει έμπρακτα ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι Δήμοι μπορούν, ακόμη και σήμερα, να βρουν εργαλεία ανάπτυξης εφόσον λειτουργούν με σωστό σχεδιασμό, ολοκληρωμένες προτάσεις, συστηματική δουλειά και με σημείο αναφοράς την ποιότητα ζωής των δημοτών τους.
Δίνοντας έμφαση στην αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης του Καρπενησίου, ο Δήμος Καρπενησίου προχωράει άμεσα στην ανάπλασή του. Το προβλεπόμενο κόστος του έργου ανέρχεται στα 3.200.000 ευρώ, ενώ στο πλαίσιο αυτού, έχουν ενταχθεί ακόμη τέσσερα έργα προϋπολογισμού 2.000.186 ευρώ, τα οποία αφορούν την κατεδάφιση του κτιρίου του Παλαιού ΚΤΕΛ που για πολλά χρόνια αλλοίωνε τη φυσιογνωμία της πόλης, έργα ύδρευσης - αποχέτευσης και τη δημιουργία δικτύων δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και πεζοδρομίων.  
Επιπλέον, με γνώμονα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ σημαντικά έργα που θα δώσουν οριστική λύση στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων σε όλο το Δήμο. Με προϋπολογισμό 2.761.774,45 ευρώ, δρομολογήθηκε η κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στο Καρπενήσι, τον Φουρνά, το Προυσό και το Κρίκελλο καθώς και έργα διαχείρισης των λυμάτων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες , συμπεριλαμβανομένων και των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού Καρπενησίου, προϋπολογισμού 6.367.201,68 ευρώ.
Τέλος, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, ο Δήμος Καρπενησίου αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα –συνολικού προϋπολογισμού 151.066 ευρώ- για τη φροντίδα ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, μέσω της παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας.
Στο πλαίσιο του διαρκούς σχεδιασμού αναβάθμισης του Δήμου, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να προσπαθεί, με την κατάρτιση μελετών και τη συνεχή διεκδίκηση πόρων. Υπό αυτό πρίσμα, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Το αποτέλεσμα αυτό αποδεικνύει στην πράξη ότι με σκληρή δουλειά, επιμονή και πάθος μπορεί κανείς να βρει τρόπους να αξιοποιήσει τα εργαλεία που έτσι κι αλλιώς διαθέτει το σύστημα και συγχρόνως να ανοίγει το δρόμο για την αφύπνιση μίας διαδικασίας που θα έχει θετικά αποτελέσματα για όλους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου