Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ν. Νικολόπουλος: «Τα “αποφασίζουμε και διατάσσουμε” του Χρυσοχοίδη δεν λύνουν, αλλά δημιουργούν προβλήματα»


«Η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, όπως και η δημιουργία οργανωμένων χώρων υποδοχής και κράτησης μεταναστών, δεν είναι ζητήματα που προσφέρονται για απλές και εύκολες κουβέντες, ούτε για βιαστικές υπουργικές εξαγγελίες» τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας για το θέμα σε μέσα ενημέρωσης των Αθηνών.


Ο Αχαιός πολιτικός, μιλώντας στο MEGA, στον ΣΚΑΙ, αλλά και στο Focus web TV, επεσήμανε πως η Πάτρα αντιμετωπίζει με οξύ τρόπο το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης για δεκαπέντε περίπου χρόνια και για τη «διαιώνισή» του έχουν ευθύνες οι κυβερνήσεις, αλλά και οι αυτοδιοικητικοί φορείς που διαρκώς επιλέγουν να «ψαρεύουν στα θολά», μη καταθέτοντας ένα πολύ συγκεκριμένο και ρεαλιστικό σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης.

Ο κ. Νικολόπουλος αφού εξέφρασε την άποψη πως θα ήταν λανθασμένη η επιλογή χώρων κράτησης σε περιοχές κοντά στις οικιστικές περιοχές της Πάτρας και των μεγάλων πόλεων – όπως ο χώρος της ΜΟΜΑ στην Πάτρα – κατηγόρησε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για εξαγγελίες που είναι αστήρικτες, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά και προβλήματα και επιχειρούν να δεσμεύσουν την επόμενη κυβέρνηση, αφού η χώρα οδεύει πλέον προς τις εκλογές.

«Δεν ήταν ο κ. Χρυσοχοίδης προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που σήκωσε θύελλα αντιρρήσεων, όταν επί κυβέρνησης Καραμανλή ξεκίνησε μια προσπάθεια για τη δημιουργία χώρων υποδοχής αλλοδαπών; Επιστρέφοντας εσχάτως στο Υπουργείο, πετάει ένα πυροτέχνημα και εντός ελαχίστου χρόνου επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα, των οποίων τις συνέπειες όμως δεν θα υποστεί ο ίδιος και το κόμμα του, αλλά η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ» επεσήμανε, μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος

Ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, πρόσθεσε πως η επόμενη κυβέρνηση, σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλουν να βάλουν μπροστά ένα συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και πειστικό σχέδιο συνολικής αντιμετώπισης του υπαρκτού προβλήματος.

«Ούτε οι κυβερνήσεις μπορούν να λένε “ αποφασίζω και διατάσσω”, ούτε η Αυτοδιοίκηση να πετάει την μπάλα στην κερκίδα, ούτε η ΕΕ να υποστηρίζει πως δίνει χρήματα και απειλεί την Ελλάδα με έξοδο από τη συνθήκη Σένγκεν. Αν η Ελλάδα ανοίξει τα σύνορά της, η Ευρώπη θα… βουλιάξει από μετανάστες και πρόσφυγες πάσης φύσεως. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι, πολύ καλά! Απαιτείται λοιπόν, ένα συνολικό σχέδιο. Προσωπικά, φωνάζω εδώ και χρόνια πως η Πάτρα, ως ένα από τα θεωρούμενα σημεία διαφυγής των αλλοδαπών προς την Ευρώπη, έχει μετατραπεί σε σκουπιδοτενεκέ ψυχών και ονείρων. Πολλές φορές, φτάσαμε σε σημείο, η έννομη τάξη να μην κινδυνεύει γιατί… είναι ανύπαρκτη! Επί 15 χρόνια, ζούμε μια κατάσταση που δεν τιμάει, ούτε τον πολιτισμό, ούτε την δημοκρατία και τους νόμους. Και την ίδια κατάσταση βιώνει φυσικά και το κέντρο της Αθήνας, που έχει φτάσει να είναι επικίνδυνο και σχεδόν απροσπέλαστο από τους πολίτες. Γι’ αυτό και επαναλαμβάνω: Το ζήτημα δεν λύνεται με τις εξαγγελίες του Χρυσοχοίδη. Πόσο διάστημα θα μένουν σε αυτούς τους χώρους οι αλλοδαποί; Ποιοι θα μπαίνουν και με ποιες προϋποθέσεις; Τα ερωτήματα είναι πολλά. Πρέπει να ξεκινήσει μια συνολική συζήτηση και να ληφθούν συνολικές αποφάσεις. Αν φτιάξουμε κέντρα υποδοχής, θα πρέπει τεκμηριωμένα να ξέρουμε, πού, πώς, γιατί, και με ποια προοπτική. Διαφορετικά, όχι μόνο δεν πείθουμε τη κοινωνία για τις προσθέσεις της Πολιτείας, αντίθετα την κάνουμε ακόμα πιο καχύποπτη και αντιδραστική, σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για τους πολίτες» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου