Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Γ.Δρακούλης: "Ο Δήμαρχος να υλοποιήσει την προεκλογική του δέσμευση για λύση του προβλήματος."

Συνάντηση με το σωματείο Κωφών-Βαρήκοων Νοτιοδυτικής Ελλάδος είχε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαίας Γιώργος Δρακούλης κατά την διάρκεια της οποίας οι εκπρόσωποι του σωματείου έθεσαν το τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κυρίως το στεγαστικό.

             
Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας σε σχετική του δήλωση ανέφερε τα εξής: «Σε συνάντησή μου με τον Πρόεδρο του Σωματείου Κωφών – Βαρήκοων Νοτιοδυτικής Ελλάδος κ. Ανδρέα Ρήγα παρουσία και άλλων μελών του Σωματείου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κυρίως το στεγαστικό. Για ακόμη μια φορά είδα στο πρόσωπό τους να βιώνουν την αδιαφορία της Πολιτείας για πράγματα βασικής ανάγκης. Το Σωματείο απαριθμεί 150 μέλη και μαζί με τους γονείς και τους κηδεμόνες φτάνουν τα 400 μέλη. Τα άτομα αυτά που πρέπει να χρήζουν μιας ιδιαίτερης φροντίδας και κοινωνικής μέριμνας από την Πολιτεία, δυστυχώς εισπράττουν παντελή αδιαφορία από τους πολιτικά ιθύνοντες. Είναι πραγματικά θλιβερή διαπίστωση να τους επισκέπτονται μόνο κατά την προεκλογική περίοδο, κάνοντας βαρύγδουπες δηλώσεις και μοιράζοντας υποσχέσεις για άμεση λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους και από κει και πέρα ένα...τίποτα!!!!.
             
Αυτή η απάνθρωπη πολιτική πρέπει να λάβει τέλος. Τόσο η Πολιτεία όσο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμος και Περιφέρεια) πρέπει να σκύψουν με ευαισθησία πάνω στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος και να φροντίσουν να δοθεί τέλος στο Γολγοθά που βιώνουν τα άτομα αυτά με τα ιδιαίτερα προβλήματα για θέματα δεδομένα όπως είναι η στέγαση, πρέπει να δοθεί τέλος στην αγωνία αυτόν των ανθρώπων που ζουν με τον φόβο της έξωσης από την έδρα τους, διότι ο ιδιοκτήτης του ακίνητου που στεγάζεται έως σήμερα το Σωματείο τους κοινοποίησε διαταγή απόδοσης των μισθωμάτων που οφείλουν, αλλιώς να φροντίσουν να αποχωρήσουν από το ακίνητο.
             
Η επίλυση αυτού του προβλήματος αποτελεί προεκλογική δέσμευση του σημερινού Δημάρχου Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά στους ανθρώπους αυτούς, καθώς κατά την προεκλογική περίοδο τους επισκέφτηκε και δεσμεύτηκε για άμεση λύση του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν. Ο Δήμος έχει μεγάλη και αναξιοποίητη περιουσία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η νέα δημοτική αρχή θέλει και  μπορεί να προχωρήσει στην παραχώρηση ενός ακινήτου για την στέγαση του Συλλόγου. 
             
Ας δείξουμε όλοι μας και όλοι οι πολιτικοί φορείς την ανθρωπιά μας και την συμπαράστασή μας σε αυτούς τους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη και η οποιαδήποτε συμβολή μας στο πρόβλημα τους θα τους φανεί πολύ χρήσιμη!».


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ
                                   ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου