Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ


Την ώρα που οι ειδικοί του ΟΗΕ προτείνουν επέκτασης της ζώνης εκκένωσης γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, που επλήγη από το σεισμό των 9 ρίχτερ, οι εργαζόμενοι στον σταθμό φοβούνται ότι θα πεθάνουν ενώ προσπαθούν να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο...



Η αποκαλούμενη ομάδα «Φουκουσίμα 50», των εργαζομένων στις πυρηνικές εγκαταστάσεις που προσπαθούν να προλάβουν την ολοκληρωτική καταστροφή των αντιδραστήρων, έχει εκτεθεί πολλές φορές σε υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας.

Μιλώντας με δάκρυα στα μάτια η μητέρα ενός 32χρονου, μέλους της Φουκουσίμα 50, στο Fox News, επισήμανε: «Ο γιος μου και οι συνάδελφοί του το έχουν συζητήσει και έχουν υποσχεθεί να πεθάνουν, αν χρειαστεί, για να σώσουν τη χώρα. Μου είπε ότι το δέχτηκαν ότι πιθανόν όλοι θα πεθάνουν από τη νόσο που προκαλείται εξαιτίας της έκθεσης σε υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας μεσοπρόθεσμα ή από καρκίνο μακροπρόθεσμα».

Η γυναίκα μίλησε στο αμερικανικό δίκτυο χωρίς να αποκαλύψει το όνομά της. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο έχουν εντολή από την εταιρία που το διαχειρίζεται, Tepco, να μη μιλούν στα μέσα ενημέρωσης ή στις οικογένειές τους, για να μην προκαλούν πανικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου