Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Περιέργες κινήσεις από τις ισχυρότερες ΔΑΠ της Αθήνας



Ιδιαίτερα προβληματισμένα είναι τα στελέχη της διοίκησης της ΔΑΠ στην Αθήνα, καθώς διαβλέπόυν σύντομα ρήξη εντός της παράταξης. Είναι γνωστό σε όλους ότι, εκτός από το Πάντειο και το ΠΑ.ΠΕΙ., η κεντρική Διοίκηση της ΔΑΠ δεν έχει ερίσματα στις λοιπές μεγάλες και ισχυρές σχολές εντός λεκανοπεδίου Αττικής.


Πόλος έλξης και αντίβαρο στον Ιωαννίδη και την παρέα του αποτελούν οι ισχυροί δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί εσχάτως μεταξύ της ΔΑΠ ΤΕΦΑΑ και ΔΑΠ Οικονομικού. Δύο από τα μεγαλύτερα κάστρα της Αθήνας, που παραδοσιακά έχουν υψηλά ποσοστά, μεγάλο αριθμό μελών και μεγάλο αριθμό ψήφων, έχουν δημιουργήσει μεταξύ άριστες σχέσεις, που ξεπερνούν τα στενά ενδοπανεπιστημιακά όρια. Δίπλα τους νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια πολλές από τις ριγμένες ΔΑΠ ανά την Αττική, καθώς μέχρι στιγμής η κεντρική Διοίκηση, σε όποια σχολή δεν ελέγχει την ηγεσία, έχει προσπαθήσει να προκαλέσει πρόβλημα, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα των φετινών φοιτητικών εκλογών.

Από κοντα, είναι και οι μαζικές ΔΑΠ των ΤΕΙ της Αθήνας και του Πειραιά, γεγονός, όμως, που δεν αποτελεί είδηση, καθώς ο Γραμματέας της ΔΑΠ ΤΕΙ, δεν έχει πρόβλημα μόνο στην Αττική, αλλά σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η σύσφιξη σχέσεων και οι κοινές δράσεις όλων αυτών φαίνονται σε πολλά ζητήματα, καθώς έχουν αναπτύξει ιδιαίτερες συνεργασίες είτε σε ζητήματα οργάνωσης είτε σε ζητήματα εκδηλώσεων, ενώ φαίνεται ότι έχουν και την υποστήριξη παλαιότερων ΔΑΠιτών, που διακρίνουν ότι η ΔΑΠ με τους Ιωαννίδη και Αντωνάκη, δεν πάει πουθενά.

Δύο μεγάλα ερωτήματα εγείρονται από αυτήν την κατάσταση...

1) Πώς θα αντιμετωπιστεί από την Κεντρική Διοίκηση της ΟΝΝΕΔ, που γνωρίζει ότι το μαζικότερο κομμάτι της γαλάζιας νεολαίας είναι η ΔΑΠ στην Αθήνα;
2) Με ποιο τρόπο θα προσπαθήσει να εμπλακεί σε όλο αυτό το σκηνικό ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Γ. Παπανικολάου κι οι άνθρωποί του;

Ας περιμένουμε, λοιπόν, τις εξελίξεις, καθώς η 18η Απριλίου 2011 πλησιάζει ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου