Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Το Υπουργείο Παιδείας προειδοποιεί

«Εάν δεν σταματήσουν τις καταλήψεις το ακαδημαϊκό εξάμηνο θα χαθεί» Το Υπουργείο Παιδείας έστειλε νέα εγκύκλιο στα πανεπιστήμια, υπενθυμίζοντας έτσι τις διατάξεις του νέου Νόμου – Πλαισίου σχετικά με τη διάρκεια του ακαδημαϊκού εξαμήνου.
«Παρακαλούμε να ενημερωθούν άμεσα οι Σχολές και τα Τμήματα αρμοδιότητάς σας» ζητάει το Υπουργείο Παιδείας από τις διοικήσεις των ΑΕΙ.Η Εγκύκλιος αναφέρει:
Παράγραφος 2 του άρθρου 33: Ο φοιτητής εγγράφεται στη σχολή στην αρχή κάθε εξαμήνου σε ημερομηνίες που ορίζονται από την κοσμητεία για τα Πανεπιστήμια και τη Διεύθυνση της Σχολής για τα ΤΕΙ και δηλώνει τα μαθήματα που επιλέγει. Αν δεν εγγραφεί για δύο συνεχόμενα εξάμηνα, διαγράφεται αυτοδικαίως από τη σχολή. Για τη διαγραφή εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του κοσμήτορα για τα ΑΕΙ και του Διευθυντή της Σχολής για τα ΤΕΙ .
Παράγραφος 5 του άρθρου 33: Κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει τουλάχιστον δεκατρείς πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας. Ο αριθμός των εβδομάδων για τη διενέργεια των εξετάσεων ορίζεται στον Οργανισμό του ιδρύματος. Η πραγματοποίηση του ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού εβδομάδων διδασκαλίας είναι ευθύνη του εκάστοτε διδάσκοντος του Τμήματος ή της Σχολής.
Παράγραφος 7 του άρθρου 33: Αν για οποιονδήποτε λόγο ο αριθμός των εβδομάδων διδασκαλίας που πραγματοποιήθηκαν σε ένα μάθημα είναι μικρότερος από τις δεκατρείς, το μάθημα θεωρείται ότι δεν διδάχθηκε και δεν εξετάζεται, τυχόν δε εξέτασή του είναι άκυρη και ο βαθμός δεν υπολογίζεται για την απονομή του τίτλου σπουδών.

Παράγραφος 8 του άρθρου 33: Οι εξετάσεις διενεργούνται αποκλειστικά μετά το πέρας του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου για τα μαθήματα που διδάχθηκαν στα εξάμηνα αυτά, αντίστοιχα. Ο φοιτητής δικαιούται να εξεταστεί στα μαθήματα και των δύο εξαμήνων πριν από την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου και σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη της διδασκαλίας των μαθημάτων, όπως ορίζεται στο Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο.
Μειωμένα δίδακτρα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Με την απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, επανακαθορίζεται το ποσό συμμετοχής στις δαπάνες σπουδών των φοιτητών του ΕΑΠ, από το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, στα 650 ευρώ (από τα 850 που ήταν πέρσι), ανά θεματική ενότητα, για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και στα 800 ευρώ (από 850 που ήταν), ανά θεματική ενότητα, για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.
Επίσης, το Υπουργείο Παιδείας, σε ανακοίνωσή του απαντά στις φήμες ότι τα DVDs με το σχολικό υλικό που μοιράστηκαν στους μαθητές ήταν παραγωγή εταιρείας του συζύγου της υπουργού Παιδείας:
«Τις τελευταίες ημέρες διακινείται στον χώρο του διαδικτύου μια φήμη που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οτι δήθεν τα DVDs με το σχολικό υλικό που μοιράστηκαν στους μαθητές ήταν παραγωγή εταιρείας του συζύγου της υπουργού Παιδείας. Δηλώνουμε κατηγορηματικά και προς κάθε κατεύθυνση ότι πρόκειται για άθλιο και άκρως συκοφαντικό ψέμα, για το οποίο ήδη κινούνται νομικές διαδικασίες αποκατάστασης της αλήθειας και έχει ζητηθεί η συνδρομή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση. Σημειώνουμε ότι η διαδικασία εκτύπωσης και διανομής των DVDs με το εκπαιδευτικό υλικό ανατέθηκε στο ΙΤΥΕ (Διόφαντος), το οποίο ακολούθησε κάθε νόμιμη διαδικασία για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης, με την οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση η υπουργός Παιδείας, ο σύζυγός της ή οποιοσδήποτε άλλος συγγενής».

aegeantimes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου