Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

«Παραλύουν» οι συγκοινωνίες την Πέμπτη

Στις σκληρές απεργιακές κινητοποιήσεις του περασμένου χειμώνα, με «χειρόφρενα» διαρκείας, επιστρέφουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, οι οποίοι προχωρούν την Πέμπτη σε 24 απεργία.


Μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός ακινητοποιούνται μεθαύριο, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει «μπλακ άουτ» στους δρόμους της πρωτεύουσας.
 
Η ταλαιπωρία των επιβατών ενδέχεται να μην λήξει την Πέμπτη, καθώς η τάση που επικρατεί στους κόλπους των σωματείων των εργαζομένων είναι οι κινητοποιήσεις τους να λάβουν χαρακτήρα 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.
 
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας που προωθείται από την κυβέρνηση και υποστηρίζουν ότι ήδη το προσωπικό των εταιρειών που εργάζονται έχει ήδη μειωθεί δραστικά, με τις μετατάξεις που έγιναν στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.
 
Τη συμμετοχή τους στην απεργία της Πέμπτης αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ. 

Η απόφαση των εργαζομένων, πάντως, προκαλεί απορίες καθώς μεθαύριο, 22 Σεπτεμβρίου, είναι η Πανευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο και οι μετακινήσεις για το επιβατικό κοινό με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι δωρεάν!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου