Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Μήνυμα Σαμαρά στους νέους: «Μείνετε για να βοηθήσετε την Ελλάδα»



Έκκληση στους νέους, «να μείνουν και να βοηθήσουν την Ελλάδα», έστειλε σε διαδικτυακή του επικοινωνία με νέους, ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της παρουσίας του στη ΔΕΘ.

«Δεν θέλουμε να υπάρχουν καινούργιες αιμορραγίες» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας ότι η Πολιτεία με «απλές, σωστές, γόνιμες, μεθοδευμένες πρακτικές» πρέπει να στέκεται «δίπλα στους νέους» και να προσφέρει κίνητρα σπουδών, εργασίας και επιστροφής στην Ελλάδα και όσων νέων έχουν μεταναστεύσει για να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες , ώστε να εργαστούν για τη χώρα.
Και πρόσθεσε: «Να μείνουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα, πιστεύω πραγματικά, το πιστεύω βαθύτατα μέσα μου, μπορεί να ξανασταθεί στα πόδια της».
Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι το πρόβλημα της ανάπτυξης έχει δύο παραμέτρους, η μία εκ των οποίων είναι η σχέση της αγοράς με την εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια και η δεύτερη ο προσανατολισμός των νέων σε σπουδές και σε δραστηριότητες, που συνδέονται με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις ανάγκες του τόπου τους.
«Αυτή, επιτέλους, η σχέση του πανεπιστημίου με την πραγματικότητα, άποψη μου είναι ότι μετά τα τελευταία γεγονότα, μετά το γεγονός ότι γυρίζει σελίδα το ελληνικό πανεπιστήμιο, από το άσυλο μέχρι τις μεγάλες αλλαγές που έχουμε όλοι μας ζητήσει, νομίζω ότι μπαίνουμε πια στην αρχή, που θα μπορέσουμε να το επιβάλουμε».
Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε όμως ότι πρέπει και «να δει ο καθένας που υπάρχουν συγκεκριμένα περιθώρια στην αγορά να αυτοαναπτυχθεί». Τόνισε ωστόσο ότι και το κράτος πρέπει να εκπέμπει ήθος και αξιοσύνη για να δίνει στους νέους αίσθηση ψυχικής και συναισθηματικής σταθερότητας.
«Πρέπει να υπάρχει η παρουσία του κράτους, πρέπει να μην υπάρχουν ηθικά τραύματα, πρέπει να υπάρχει η εικόνα της αξιοσύνης» υποστήριξε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε :
«Μπορείς να μείνεις εδώ κάτω από χειρότερες συνθήκες αρκεί να αισθάνεσαι αξιοπρεπής. Είναι αυτό που σήμερα λείπει στην πατρίδα μας. Αισθάνομαι ότι τα νέα παιδιά σήμερα αυτό το γνωρίζουν. Αισθάνομαι ότι κάποιος, ο οποίος είναι να φύγει να μείνει, όταν ακούει ότι έρχεται κάθε τρεις μήνες ένας καινούργιος φόρος, ένα καινούργιο χαράτσι για τα ακίνητα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και προσθέτοντας ότι κόσμος έχει την αίσθηση ότι η κατάσταση ‘έχει φτάσει στο άκρο’ και ‘δεν αντέχει άλλο’και συνέχισε :
«Αυτό το ‘δεν αντέχει άλλο’ είναι εκεί που πρέπει να παρέμβει η πολιτεία και να δώσει ένα καινούργιο όραμα. Ότι δηλαδή, ξέρω τι κάνω και κρατάω γερά το τιμόνι και έχω σχέδιο και είμαι αποφασισμένος και θα δώσω κι εγώ πρώτος το παράδειγμα. Σήμερα, αυτό το παράδειγμα δεν ήρθε ποτέ» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου