Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΡΗΤΗ : Αλλάζουν ξανά τα μέτρα για τη ζωοκλοπή

Στην αλλαγή του σχεδίου αστυνόμευσης για την πάταξη του φαινομένου της ζωοκλοπής προχώρησε πριν από λίγες ημέρες η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου βλέποντας ότι παρατηρείται έξαρση των ζωοκλοπών παρά τα μέτρα που λαμβάνονται.


Το νέο σχέδιο το οποίο επιμελείται αξιωματικός της ΕΛΑΣ και εποπτεύεται από τον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, μέχρι στιγμής έχει φέρει περισσότερα αποτελέσματα από το προηγούμενο.


Η κυριότερη διαφορά τους είναι ότι ο νέος σχεδιασμός προβλέπει την έντονη παρουσία της ΕΛΑΣ σε επιλεγμένες περιοχές και δη σε δήμους όπου έχουν καταγραφεί πολλές ζωοκλοπές. Ο προηγούμενος σχεδιασμός προέβλεπε περιπολίες σε όλο το νομό Ηρακλείου και με λιγότερες αστυνομικές δυνάμεις που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει διάσπαση αλλά και δυσκολία από την πλευρά των Διωκτικών Αρχών να εντοπίσουν τους ζωοκλέφτες


Οι αστυνομικοί που συμμετέχουν είναι αριθμητικά περισσότεροι από εκείνους που συμμετείχαν στον προηγούμενο, ενώ προβλέπεται η διαρκής παρουσία των ανδρών της αστυνομίας σε συγκεκριμένες ώρες στη διάρκεια της νύχτας αλλά και σε σημεία τα οποία αποτελούν περάσματα των ζωοκλεφτών.


Σύμφωνα με την Αστυνομία το νέο σχέδιο θα βρίσκεται σε εφαρμογή μέχρι να εξαλειφθεί το φαινόμενο της ζωοκλοπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό παίρνουν μέρος 25 με 27 αστυνομικοί από τα ΤΑΕ Ηρακλείου και Μεσαράς και από τα τμήματα στα οποία ανήκει εδαφικά η κάθε περιοχή που έχει επιλεγεί.


Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στις σκέψεις των αξιωματικών είναι ο υπάρχον σχεδιασμός να διευρυνθεί ως προς τις αρμοδιότητες του και προς άλλες κατευθύνσεις όπως είναι οι καταμετρήσεις σε ποιμνιοστάσια, οι έλεγχοι σε καταστήματα, κοκ.


Την ίδια ώρα πάντως ένας 56χρονος κατήγγειλε στους αστυνομικούς του Καστελλίου ότι του έκλεψαν εφτά πρόβατα. Όπως είπε, οι ζωοκλέφτες έκλεψαν από περιφραγμένο βοσκότοπο ιδιοκτησίας του, στα Κεφάλια στα Καρδουλιανά του δήμου Μινώα Πεδιάδος, τα ζώα του.


http://cretalive.gr


http://iraklioradio.blogspot.com 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου