Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

"Δεν θα επιτρέψουμε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία ή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ"



Δεν θα επιτρέψουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία ούτε την έξοδο από το ευρώ της Ελλάδας, δηλώνει ο αρμόδιος Επίτροπος, κ. Ολι Ρεν από την Ουάσιγκτον λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη των G20. Σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Peterson ο κ. Ολι Ρεν δεν απέκλεισε.....

ρητά τη χρεοκοπία της Ελλάδας, την οποία και θεωρούν σήμερα αναπόφευκτη πολλοί οικονομολόγοι. «Μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία ή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια οικονομική και κοινωνική ζημιά, όχι μονον στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ενωση στο σύνολό της ενώ θα είχε σοβαρές επιπτώσεις και στην παγκόσμια οικονομία. Δεν θα αφήσουμε αυτό να συμβεί», τόνισε ο κ Ολι Ρεν.

Στη συνέχεια ο αρμόδιος επίτροπος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά στους «17» για να εξασφαλίσουν την οικονόμική τους κυριαρχία, προκειμένου να προλάβουν πολιτικές που πλήττουν άλλες χώρες-μέλη ή τη δημοσιονομική σταθερότητα της περιοχής. Κατέληξε δε ότι η επιτυχής ενδυνάμωση της Ευρωζώνης μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μπορούσε να κάνει και ρεαλιστική την πρόταση έκδοσης από κοινού ομολόγων.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου