Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου ΟΝΝΕΔ Αττικής


Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία παραμένουν στη θέση τους οι 200 συμβασιούχοι του Τομέα Καθαριότητας του Δήμου  της Αθήνας, μέχρι  την οριστική γνωμάτευση του δικαστηρίου.
  
  Ως ΟΝΝΕΔ έχουμε εδώ και καιρό τοποθετηθεί για το μείζον θέμα των συμβασιούχων και έχουμε ζητήσει επιτακτικά να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα, ώστε  να μη χρειάζεται κάθε φορά που λήγουν οι συμβάσεις να πνίγεται η πόλη στα σκουπίδια. Πρέπει η Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους πως κάποιοι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να μην καθιστά αυτούς και τις οικογένειές τους «μπαλάκι» μεταξύ Δήμου και Δικαστηρίων. Η δημόσια υγεία δεν μπορεί να εξαρτάται για πάντα από "την ερμηνεία του νόμου", αντίθετα οφείλει ο οικείος Δήμος να δουλέψει άμεσα για τη λύση του ζητήματος. 
  
 Σε μια Αθήνα όμως υποβαθμισμένη όσο ποτέ, όπου στις περισσότερες γειτονιές της κυριαρχούν η συσσώρευση σκουπιδιών, η εγκληματικότητα, και ο ανεξέλεγκτος αριθμός λαθρομεταναστών, φαίνεται πως είναι διαφορετικές οι προτεραιότητες του σημερινού Δημάρχου. Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκλογή του ο     κος  Καμίνης  δεν έχει να επιδείξει στην πόλη ΚΑΝΕΝΑ έργο υποδομής, ΚΑΜΙΑ παρέμβαση για τη νεολαία, ενώ αντιθέτως, έχοντας ήδη παρεκκλίνει κατά πολύ από τις προεκλογικές του δεσμέυσεις, αναλώνεται εδώ και καιρό σε διαβουλεύσεις και συζητήσεις με φορείς για το πώς θα αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη και διαρκή υποβάθμιση της περιοχής! Εναρμονισμένος πλήρως με τις επιταγές της Κυβέρνησής του ο άλλοτε Συνήγορος του Πολίτη, φαντάζει πλέον πολιτικά ανίκανος να διαχειριστεί τις τύχες και τα προβλήματα των Αθηναίων.

Στη θλιβερή αυτή συγκυρία  που μας οδήγησαν «κάποιοι»  τοπικά, αλλά και εθνικά, η ΟΝΝΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ δεν προτίθεται να παραμείνει αμέτοχη. Σε μια εποχή όπου  «κάποιοι» φρόντισαν να ξεκινήσει η σχολική χρονιά χωρίς βιβλία,
σε μια εποχή όπου «κάποιοι» λεηλατούν  καθημερινά  το εισόδημα των οικογενειών  μας με νέα «χαράτσια»,  σε μια εποχή όπου «κάποιοι»  προσπαθούν να φιμώσουν τη γενιά μας, εμείς, πιστοί στις αρχές και τα ιδανικά της παράταξής μας, θα συνεχίσουμε να ορθώνουμε τις ιδέες  και τη φωνή μας.
 
 Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, έναν αγώνα χωρίς σκοπιμότητες, επιδιώξεις και μελλοντικά «έναντι»,  όπως κάποιοι –σημερινοί Υπουργοί- από εκείνους τους αγωνιστές  της «γενιάς του Πολυτεχνείου»….



Από το γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου