Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Γραμματεας Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Αιγίου: το γνωστο πασοκ...

Αισθάνομαι ότι ζούμε ιστορικες στιγμες. Στιγμες ομως που ισως να ισχυροποιουν και μια αντιληψη που δε διαφερει πολυ απο την αληθεια (για να μη πω πως ειναι πεποιθηση μου...). Χρονια τωρα εχουν μεγαλωσει γενιες και γενιες ελληνων με την ψευδαισθηση πως στην χωρα μας υπαρχει η "δεξια" και το....σοσιαλιστικο πασοκ. κατω απο αυτη την αντιληψη - σημαια, η χωρα τη δεκαετια του 1980 (την οποια οσο και αν θελουν καποιοι να μη τη θυμομαστε δε θα τους κανουμε τη χαρη...) η Ελλαδα πατησε το πρωτο σκαλοπατι στην καθοδικη σκαλα, οπου τα τελευταια της πατηματα βιωνουμε σημερα.  
τοτε υπο τη σκεπη των πολλων "ΘΑ" καποιου αλλου παπανδρεου χιλιαδες ελληνες χωρις τις απαραιτητες προυποθεσεις (παρα μονο μια...αυτη του οπαδου του πασοκ) μονιμοποιηθηκαν στο δημοσιο. κατεστισαν το δημοσιο επαγγελματικο παραδεισο στις συνειδησεις των ιδιων και των παιδιων τους και αγωνιστηκαν λυσαλαια για να αδραξουν την πολυποθητη θεσουλα στο δημοσιο. αυτο το ιδιο το πασοκ εφασε τα δημοσιοοικονικα νουμερα την ιδια δεκαετια και για τον ιδιο λογο (της ακατασχετης παροχολογιας) σε δραματικα επιπεδα, γνωριζοντας πολυ καλα το τι θα ζησει η γενια μας και οι επομενες γενιες.

Μα δεν ειναι μονο αυτο. το ιδιο κομμα γραφει ιστορια καθε φορα που οι συνθηκες, ο λαος, το δικαιο το στριμωχνουν....Και τοτε αποδικνυεται περιτρανα πως δεν ειναι σοσιαλιστικο μα σοσια-ληστικο κομμα. κοινος παρανομαστης σ αυτες τις "κοινωνικες" δρασεις του πασοκ δυστυχως ομως ειναι η απαξιωση και μιας αρχης. στις δυσκολες στιγμες  το ιδιο αυτο σοσια-ληστικο κομμα επιστρατευει την ελληνικη αστυνομια γελιοποιωντας τη στα ματια του λαου. ποιος θα ξεχασει αστυνομικους στη θεσσαλια να σκανε λαστιχα αγροτων λιγες ωρες πριν οι τελευταιοι εξορμισουν ξανα στους δρομους, προβοκαροντας τον αγωνα τους. και προσεξτε οτι μιλαμε για ενα ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ σοσιαλιστικο-αριστερο κομμα. ποιος θα ξεχασει επισης λιγες μερες μετα την εκλογη του το ιδιο κομμα επιστρατευσαι επισης την ελληνικη αστυνομια προκειμενου να ΞΑΝΑδειρει συνταξιουχους που διαμαρτυρονταν για την λαιλαπα που προεβλεπαν να ερχεται στη χωρα?μεσα σε αυτους ηταν και ο τραυματισμενος τοτε αγωνιστης της αριστερας Μανωλης Γλεζος (ουτε αυτον δε σεβαστηκαν...)  και ποιος αραγε θα ξεχασει τα προσφατα γεγονοτα στη βουλη, οταν μια τιτανια συγκεντρωση αγανακτισμενων πολιτων εληξε αδοξα εξ αιτιας της προβοκατορικης δρασης του παρακρατους του πασοκ...

Η συγχρονη ιστορια της Ελλαδας ειναι πλουσια σε εργα και ημερες ενος κομματος που αυτοπροσδιοριζεται ως αριστερο, μα στη πρακτικη του ηταν και παραμενει τοσο αντιλαικο οσο και αντεθνικο.  κι ομως ακομη καποιοι φωναζουν ακομη το γραφικο "ο λαος δε ξεχνα τι σημαινει δεξια". μηπως αυτοι οι ιδιοι  θα πρεπει να αναθεωρησουν και να ανακραξουν με στεντορια φωνη  " ο λαος εμαθε τι σημαινει πασοκ" ?



                                                           Δημητρης Κ. Μπακαλης
                                                    Γραμματεας Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Αιγίου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου