Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Γιατί τσουρουφλίστηκε το Μαξίμου από το τηλέφωνο Βενιζέλου στον Σαμαρά

Σαν βόμβα έπεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η είδηση ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, ο νέος «τσάρος» Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων έναντι του Μεσοπρόθεσμου ότι «προφανώς δεν έχει τεθεί ως προϋπόθεση η θετική ψήφος της αντιπολίτευσης, αν και αυτό θα ήταν το επιθυμητό για την κυβέρνηση».
Το Μαξίμου τσουρουφλίστηκε
, γιατί εδώ και πολλές μέρες, το επιχείρημα της απαιτούμενης (από την πλευρά των  Ευρωπαίων) συναίνεσης, είχε αποτελέσει επικοινωνιακό όπλο τόσο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όσο και του ίδιου του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι το «φάουλ» γίνεται ελάχιστες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού οικονομίας από τον Ευ. Βενιζέλο.

Αν φυσικά πρόκειται για «φάουλ»... Ο Ευ. Βενιζέλος, υποπίπτει σπάνια σε τέτοια λάθη, ενώ είναι και άριστος χειριστής της ελληνικής γλώσσας. Οπότε θεωρείται βέβαιο ότι ήθελε να πει αυτό που είπε.

Θέμα «διόρθωσης» δεν τίθεται και αυτό είναι το λογικό. Ωστόσο, κάποιοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού μουρμουρίζουν από τώρα το γνωστό «βρήκαμε κακό μπελά».

Πηγή: newpost

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου