Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΚΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

«Δεν είναι παράλια β’ διαλογής αυτά του δήμου Τεμπών»
Το μείζον ζήτημα της ανισόρροπης ανάπτυξης των παραλιακών περιοχών του δήμου Τεμπών σε σχέση με τα υπόλοιπα του νομού συζήτησε η υπεύθυνη περιφερειακών Μ.Μ.Ε. της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Θέκλα Παρασκευούδη κατά την επίσκεψή της χθες Τρίτη, στην περιοχή. 
Η κ. Παρασκευούδη συναντήθηκε τόσο με τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο όσο και με τον Πρόεδρο Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν. Λάρισας και Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Αιγάνης κ.  Κώστα Ζαφείρη.
Με τον δήμαρχο η κ. Παρασκευούδη συζήτησε το μείζον ζήτημα του ΣΧΟΑΠ που ουσιαστικά κρατά υπό «ομηρία» 6000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων και δεν επιτρέπει την οικιστική ανάπτυξη την περιοχή, ενώ έντονος ήταν και ο προβληματισμός για το γεγονός πως η νέα χάραξη της εθνικής οδού απομονώνει σε μεγάλο βαθμό τα παράλια του δήμου Τεμπών. Ο κ. Κολλάτος σημείωσε ότι έχει αποστείλει σχετικό υπόμνημα στο ΠΕΧΩΔΕ ζητώντας τη δημιουργία κόμβου στο ύψος της Ραψάνης ενώ από την πλευρά της η κ. Παρασκευούδη υποσχέθηκε να μεταφέρει το ζήτημα στη βουλή μέσω των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Κοινή υπήρξε η διαπίστωση με τον πρόεδρο των Επιχειρήσεων Ενοικιαζόμενων Δωματίων για τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες που ακολούθησαν στην περιοχή με την έναρξη των εργασιών στα Τέμπη και τα διπλά διόδια σε Μακρυχώρι και Πυργετό.
Πέραν του «αντικινήτρου» των διοδίων για τους επισκέπτες, ο κ. Ζαφείρης έθεσε και το σημαντικό ζήτημα της ανισομερούς ανάπτυξης των παραλίων του δήμου Τεμπών με άλλες αντίστοιχες περιοχές του νομού, υπενθυμίζοντας αφενός την έλλειψη της απαιτούμενης αστικής συγκοινωνίας αλλά και την προβολή των παραλίων, αφού ούτε καν η πινακίδα προς παράλια Ν. Λάρισας – όπως χαρακτηριστικά είπε – δεν αναφέρει  τις συγκεκριμένες περιοχές.

Από την πλευρά της η κ. Παρασκευούδη σημείωσε ότι τα μείζονα ζητήματα της οδικής απομόνωσης αλλά και της έλλειψης χωροταξικού σχεδίου θα αναδειχθούν στο επόμενο διάστημα από τη Δημοκρατική Συμμαχία. Σε ότι αφορά την απουσία των απαιτούμενων πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του τουρισμού σε Στόμιο, Ομόλιο, Αιγάνη, Μεσάγγαλα, Καστρί Λουτρό και τις άλλες παραθαλάσσιες περιοχές του δήμου Τεμπών κάλεσε τόσο την αιρετή όσο και την αποκεντρωμένη περιφέρεια να λάβουν δράση ώστε «να μην καταντήσουν οι πανέμορφες περιοχές του δήμου Τεμπών παράλια β’ διαλογής για το νομό της Λάρισας. Ειδικά σε καιρούς κρίσης, οφείλουμε να πράττουμε τουλάχιστον τα αυτονόητα για να δώσουμε την πολυπόθητη αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας» κατέληξε η Λαρισαία πολιτικός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου