Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας για την «Διαφήμιση» ΠΑΣΟΚ σε βιβλίο εκπαιδευτικών

Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                   Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας για την «Διαφήμιση» ΠΑΣΟΚ σε βιβλίο εκπαιδευτικών


Δεν έχει όρια η προκλητικότητα και ο προπαγανδισμός της Κυβέρνησης. Αυτή τη φορά το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων με θρασύτητα αναφέρει σε βιβλίο του Προγράμματος Μείζονος Επιμόρφωσης, το οποίο έχει διανεμηθεί ήδη σε όλα τα επιμορφωτικά κέντρα, «Δημόσια, Δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους, σαν κεντρική προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ».
Το Υπουργείο Παιδείας  μετά την στοχοποίηση των εκπαιδευτικών, τις συγχωνεύσεις, τις υποβαθμίσεις, τις καταργήσεις σχολείων, την μείωση των δαπανών για την παιδεία, την κατάργηση του Διδασκαλείου, την κατάργηση της δεύτερης ξένης γλώσσας και την υποβάθμιση των ολοημέρων σχολείων, τώρα φτάνει στο έσχατο σημείο χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό να προπαγανδίζει και ουσιαστικά να διαφημίζει το υποτιθέμενο έργο της Κυβέρνησης για την Παιδεία μέσω του προγράμματος μείζονος επιμόρφωσης με κονδύλια του ΕΣΠΑ.
«Η Παιδεία είναι εθνική υπόθεση και δεν πρέπει για κανέναν λόγο να εξυπηρετεί τα κομματικά συμφέροντα της Κυβέρνησης. Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο είναι κέντρο επιμόρφωσης και όχι «μαγαζάκι» της Κυβέρνησης. Αν λοιπόν το υπουργείο Παιδείας έχει ελάχιστη συναίσθηση σύνεσης και αξιοπρέπειας πρέπει να αποσύρει το εν λόγω «προπαγανδιστικό»βιβλίο με την απαράδεκτη επιγραφή» δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Γιώργος Δρακούλης και πρόσθεσε «επιτέλους ο κατήφορος της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν έχει τελειωμό προσπαθώντας να πείσει για το ανύπαρκτο έργο που έχει διατελέσει στην Παιδεία, το μόνο που καταφέρνει είναι να εξευτελίζεται».


Γιώργος Δρακούλης
Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου