Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Το σχέδιο Σαμαρά για αποδυνάμωση Καρατζαφέρη


Σε κεντρικό άξονα της πολιτικής τους στρατηγικής εξελίσσουν στην Συγγρού την μετωπική σύγκρουση με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, με τελικό στόχο την εκλογική επικράτηση έναντι του ΛΑ.Ο.Σ. που διατηρεί ακόμη κοινωνική δυναμική τέτοια, ώστε να αποσπάσει σημαντικό ποσοστό από την ΝΔ στιςεκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.
 Το χθεσινό, ήταν το δεύτερο ισχυρό χτύπημα το οποίο, οι επιτελείς της ΝΔ θεωρούν ότι κατάφεραν στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. καταδεικνύοντας αφ’ ενός την ταύτιση του κ. Καρατζαφέρη με τις κυβερνητικές επιλογές και αφ’ ετέρου την πολιτική σύγχυση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα του. 


Μετά την ασθενή αντιμετώπιση από πλευράς Καρατζαφέρη της τοποθέτησης Σαμαρά που είχε καλέσει τον Πρωθυπουργό να τον ...υπουργοποιήσει, χθες εκτιμήθηκε ότι ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υπερέβη τα όρια της πολιτικής ευπρέπειας, απαντώντας στο σχόλιο του Προέδρου της ΝΔ που τον χαρακτήρισε «Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο» του ΠΑΣΟΚ, αποκαλώντας τον «προδότη» και «τρελαντώνη»... 

Στην ΝΔ έχουν αντιληφθεί από νωρίς τα «τρωτά σημεία» του κ. Καρατζαφέρη και σκοπεύουν να επενδύσουν σε αυτά, αναδεικνύοντας την έλλειψη ουσιώδους πολιτικής πρότασης του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. και της διάθεσής του να «ψαρεύει σε θολά νερά» στηριζόμενος σε ευκαιριακές στρατηγικές, αφ’ ενός υιοθετώντας στάση «υπεύθυνου πολιτικού» που επιμένει στη συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και αφ’ ετέρου ποντάροντας στο μεταναστευτικό που αποτελεί πηγή εκλογικου οφέλους για το κόμμα του. 

Στην Συγγρού επιχειρούν σταδιακή αποδυνάμωση του κ. Καρατζαφέρη ως προς τα πρώτα χαρακτηριστικά, αυτά του πολιτικού με υπεύθυνη, μετριοπαθή στάση. Κάτι που εν πολλοίς το έχουν καταφέρει με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., κάθε φορά που πιέζεται, να εμφανίζεται ότι παλινωδεί ανάμεσα στη στήριξη και την καταδίκη της κυβέρνησης. 

Το δεύτερο, το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής, αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα για την ΝΔ, που καλείται να πείσει την κοινωνία ότι η πρότασή της για απόσυρση του μεταναστευτικού νόμου, αποτελεί τη βασική διέξοδο και πιθανώς τη μόνη λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα. 

Δεν είναι τυχαίο ότι το μεταναστευτικό αποτέλεσε κεντρικό σημείο των τηλεφωνικό συνομιλιών ανάμεσα σε Πρωθυπουργό και Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά το «εξάωρο της κυβέρνησης εθνικής ενότητας» της περασμένης Τετάρτης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου