Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Βολές ΣΥΝ και Δημοκρατικής Αριστεράς κατά Γ.Παπακωνσταντίνου για τα αυθαίρετα



Πυρά κατά του νέου υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ.Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσαν ΣΥΝ και Δημοκρατική Αριστερά, κατηγορώντάς τον ότι ετοιμάζει αντιπεριβαλλοντικό... Μνημόνιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΣΥΝ, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή, διαπιστώνει ότι «το περιβάλλον ξεπουλιέται όσο-όσο».


Εστιάζοντας στις εξαγγελίες για τα αυθαίρετα αλλά και την επανεξέταση της έννοιας του δάσους, το τμήμα Οικολογίας του ΣΥΝ σημειώνει ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών έρχεται «με μόνο γνώμονα να «αξιοποιήσει» το περιβάλλον, αποκομίζοντας πρόσκαιρα οφέλη για τις μαύρες τρύπες της αποτυχημένης και άδικης πολιτικής της κυβέρνησης του, ενεργώντας με ακόμα πιο fast track διαδικασίες».

Παράλληλα, οξεία κριτική ασκεί και στον αναπληρωτή υπουργό κ. Ν.Σηφουνάκη, πίσω από την ομιλία του οποίου, ο ΣΥΝ βλέπει επίθεση σε βάρος του περιβάλλοντος, τσιμεντοποίηση των ακτών και εύνοια προς οικονομικά συμφέροντα.

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι το περιβάλλον μπαίνει «στο απόσπασμα», καθώς ο νέος υπουργός ΠΕΚΑ «έρχεται με φούρια, έμπλεος αντιπεριβαλλοντικών προθέσεων». Τον κατηγορεί ότι κουβαλά «τις ίδιες εισπρακτικού χαρακτήρα και αδιέξοδες περιβαλλοντικά αντιλήψεις που τον χαρακτήριζαν ως «τσάρο» της Οικονομίας».

Μάλιστα, ο τομέας Οικολογίας του κόμματος του κ. Φ.Κουβέλη αντιπαραβάλλει την στάση της τέως υπουργού κυρίας Τίνα Μπιρμπίλη που «αντιτάχθηκε σθεναρά» στη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων ενώ μιλά για αντιπεριβαλλοντικό Μνημόνιο που φέρνει στην ατζέντα του ο νέος υπουργός, τον οποίο αποκαλεί «συνεχιστή της οπτικής του Γιώργου Σουφλιά».



www.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου