Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Πραγματοποιήθηκε η δράση της ΟΝΝΕΔ για το Περιβάλλον



Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η ΟNNEΔ σε συνεργασία με το Τομέα Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Υδροναύτες» προχώρησε στον καθαρισμό του βυθού της περιοχής του Παλαιού Φαλήρου. Λυπηρό το γεγονός φυσικά ότι η προσέλευση υπήρξε μικρή ... καθώς ακόμα και "πρωτοκλασσάτα" στελέχη της παράταξης προτίμησαν να πάνε για μπάνιο σε άλλη παραλία!


Σε σχετική ανακοίνωσή της, η γαλάζια νεολαία επισημαίνει: "Σε μια χώρα όπου περιβάλλεται σχεδόν ολοκληρωτικά από το θαλάσσιο στοιχείο, θεωρούμε αναγκαία και μία από τις βασικές προτεραιότητες της Πολιτείας την Προστασία και τη Διαχείριση του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος με τη δέουσα σοβαρότητα, καθώς πέρα από τις περιβαλλοντικές διαστάσεις του ζητήματος, είναι ευρεία και θεμελιώδης η οικονομική εξάρτηση της Πατρίδας μας από δραστηριότητες που βασίζονται σ’ αυτό. Ο ελληνικός θαλάσσιος πλούτος αποτελεί χώρο που μπορεί να προσφέρει ανάπτυξη και ευημερία, ιδιαίτερα σε μια εποχή σαν τη σημερινή. 


Μεγάλη σημασία έχει να διευκρινίσουμε πως, όταν μιλάμε για Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος οφείλουμε να συμπεριλάβουμε την προστασία του Περιβάλλοντος των παράκτιων περιοχών καθώς υπάρχει άρρηκτη σχέση μεταξύ τους. Ενδεικτικά, το 20% της Ελλάδος καλύπτεται από παράκτια ζώνη η οποία συγκεντρώνει περίπου το 85% του πληθυσμού και τις οικονομικές δραστηριότητες, το 90% του τουρισμού και το 80% της βιομηχανίας". 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου