Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ : να μην αλληλοεξοντωθούμε«Εφόσον, λιγότερο ή περισσότερο, υπήρξαμε όλοι μέρος της κρίσεως, μπορούμε να γίνουμε μέρος της αλλαγής. Έχουμε και τη δυνατότητα και το καθήκον να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της υγιέστερης κοινωνίας που όλοι επιθυμούμε και... 

οραματιζόμαστε», υπογραμμίζει με άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο κ. Ιερώνυμος στο άρθρο του με τίτλο «Πού Πάμε;» τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι απαιτείται στην κρίσιμη συγκυρία να αρθρωθεί λόγος και σημειώνει πως «θα αποτελεί μοιραίο λάθος να παρακολουθήσουμε παθητικά τη διεργασία σχηματισμού του νέου τοπίου». Ανέφερε ότι «σε τέτοιες κρίσιμες ώρες που περνάει ο τόπος μας, ο δημόσιος λόγος γίνεται δύσκολο άθλημα», τονίζοντας ότι είναι απαραίτητος, παρ' όλα αυτά. 

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε μία ρήση του Αποστόλου Παύλου στην οποία διατύπωνε: «Προσέξτε γιατί αν δαγκώνει ο ένας τον άλλον, θα αλληλοεξοντωθείτε μεταξύ σας», στηλιτεύοντας το χρήμα και την απληστία, λέγοντας ότι τώρα «θερίζουμε τις συνέπειες της αφροσύνης μας». Παράλληλα, όμως, καταλήγει ότι για τη διαμόρφωση μιας υγιέστερης κοινωνίας, απαραίτητος θα είναι ο κατάλληλος «πνευματικός εξοπλισμός».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου