Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ο Αθεμπίγιο παρουσιάζει το σχέδιο του για το Ελληνικό


Σήμερα ο Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέπ Αθεμπίγιο παρουσιάζει το σχέδιο του για την ανάπλαση του Ελληνικού. Ο καθηγητής Σπύρος Πολλάλης, που ορίστηκε πρόεδρος της «Ελληνικό Α.Ε.» δήλωσε ότ η πρόταση του Ισπανού μαζί με προηγούμενε που έχουν κατατεθεί θα αποτελέσουν τη βάση για τη διαδικασία διαβούλευσης του τελικού σχεδίου ανάπτυξης. Σχετική πρόταση είχε υποάλλει και ο ίδιος ο σημερινός ρόεδρος της “Ελληνικό Α.Ε”.

Στόχος του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη που χειρίζεται το ζήτημα από κυβερνητικής πλευράς είναι, ως τις αρχές Σεπτεμβρίου να έχει δημοσιευθεί η ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους υποψήφιους επενδυτές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, στο Ελληνικό θα δημιουργηθεί ένα μητροπολιτικό πάρκο, εφάμιλλο του Central Park (Νέα Υόρκη), ή του Hyde Park (Λονδίνο), το οποίο θα είναι ελευθέρα προσβάσιμο σε όλους του κατοίκους του λεκανοπεδίου.
Στο χώρο του πρώην αεροδρομίου θα υπάρχουν επίσης «ζώνες» αφιερωμένες στην παιδεία, τις επιστήμες, την έρευνα-τεχνολογία, αλλά και ξενοδοχεία και μαρίνα όπως και άλλες εμπορικές εκμεταλλεύσεις που ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές. Ο στόχος είναι η ανάπλαση του Ελληνικού να δημιουργήσει περισσότερες από 35.000 θέσεις εργασίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου