Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ποιά μέτρα «κλειδώνουν» και ποια αναβάλλονται στο σημερινό υπουργικό


Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο για την επικύρωση των μέτρων που θα προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, το οποίο αμέσως μετά αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή.

Από την Τρίτη θα ξεκινήσει η συζήτησή του στην αρμόδια Επιτροπή, όπως ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενημερώνοντας τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Η ψήφισή του δε, αναμένεται να γίνει στις 28 Ιουνίου.
Περί τις 20 Ιουνίου αναμένεται και η κατάθεση στη Βουλή των εφαρμοστικών νόμων, οι οποίοι θα ψηφιστούν μέχρι τις 8 Ιουλίου. Στους εφαρμοστικούς νόμους θα περιλαμβάνονται τα βασικά μέτρα για το 2011, η δημιουργία ταμείου δημόσιας περιουσίας αλλά και οι αποκρατικοποιήσεις. Τα μέτρα που αφορούν στην τετραετία 2012 – 2015 θα συμπεριληφθούν σε νομοσχέδιο το Σεπτέμβριο.
Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι τις 20 Ιουνίου, έχοντας και τη συμπαράσταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Τα μέτρα που συζητούνται στο σημερινό υπουργικό
Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που φέρεται να «κλειδώνουν» στο σημερινό υπουργικό είναι:
- Μόνιμη εισφορά σε εισοδήματα άνω των 12.000. Η ρύθμιση αυτή αφορά πάνω από 3.000.000 φορολογούμενους με στόχο να συγκεντρωθούν 2 δις. ευρώ. Η εισφορά δεν θα υπολογίζεται βάση ενός μόνο συντελεστή (3%) αλλά βάσει κλίμακας με συντελεστές 2% -4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. Το μέτρο της έκτακτης εισφοράς θα αντικαταστάσει την μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 ευρώ σε 8.000 ευρώ.
Περισσότερα στο newscode.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου