Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

«Οι Γερμανοί βγαίνουν για κυνήγι ελληνικών εταιρειών»

Ενώ η κυβέρνηση προωθεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων για να σταθεροποιήσει τα δημοσιονομικά της, οι γερμανικές εταιρείες βλέπουν «ευκαιρίες» στην Ελλάδα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal. Η πώληση του 10% του ΟΤΕ προς την Deutsche Telekom που στοίχισε 400 εκατ. ευρώ, μπορεί να θεωρηθεί «κλοπή», εάν τη συγκρίνει κάποιος με τα σχεδόν 4 δισ. ευρώ που είχε στοιχίσει η απόκτηση του 30% του Οργανισμού το 2008.


Αρκετές εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον για αγορά ελληνικών κεφαλαίων, παρά τις αρνητικές εμπειρίες που έχουν οι ξένοι επενδυτές στη χώρα, τονίζει η αμερικάνικη εφημερίδα.


Η Fraport, διαχειρίστρια εταιρεία του Αεροδρομίου της Φρανκφούρτης και μέτοχος άλλων 12 αεροδρομίων διεθνώς, έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του 55% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».


Εκτός από τις γερμανικές και άλλες εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Η τσέχικη εταιρεία ενέργειας CEZ AS έχει δηλώσει το ενδιαφέρον της για εξαγορά ελληνικών ακινήτων ηλεκτρικής ενέργειας. Η ελληνική κυβέρνηση προχωράει προς την πώληση του 17% της ΔΕΗ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου