Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Νέο «όχι» Σαμαρά στον πρωθυπουργό


Νέο «όχι» είπε με δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή έκκληση του πρωθυπουργού για συναίνεση τονίζοντας ότι «Δεκατρείς μήνες μετά την ψήφιση του Μνημονίου, ο Πρωθυπουργός έκανε σήμερα διάγγελμα, για να πει τα… ίδια που είχε πει και τότε».

Ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η χώρα συνεχίζει «να βρίσκεται στο ίδιο αδιέξοδο» και πρόσθεσε ότι «η μόνη συστράτευση που έχει νόημα, είναι για τη διόρθωση του λάθους και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου».


Αναλυτικά, η δήλωσή του έχει ως εξής:


«Δεκατρείς μήνες μετά την ψήφιση του Μνημονίου, ο Πρωθυπουργός έκανε σήμερα διάγγελμα, για να πει τα… ίδια που είχε πει και τότε!


Η πολιτική εκείνη απέτυχε! Η ίδια συνταγή συνεχίζεται! Στο ίδιο αδιέξοδο βρίσκεται η χώρα. Η αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης έχει ήδη κριθεί από τα αποτελέσματά της.


Είναι, επίσης, φανερό ότι ο κ. Παπανδρέου δεν κατανόησε τη λογική και τα μέτρα που προτείναμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας.


Βάζει νέους φόρους πάνω στους ήδη μεγάλους φόρους, τους φορτώνει στους ίδιους ώμους και νομίζει ότι έτσι κάνει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.


Τέτοια πολιτική, που βαθαίνει την κρίση, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προσυπογράψει. Ξέρω ότι η ελληνική κοινωνία ζει με αγωνίες και αβεβαιότητα.


Ξέρω ότι οι Έλληνες θέλουν να μείνω όρθιος και να κάνω τις σωστές επιλογές. Ξέρω ότι η συστράτευση πρέπει να δίνει προοπτική και αισιοδοξία.


Γι’ αυτό και η μόνη συστράτευση που έχει νόημα, είναι για τη διόρθωση του λάθους και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου