Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Τι κάνει σήμερα ο Νίκος Αλεξίου;

Ο Νίκος Αλεξίου έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό τη δεκαετία του ΄90. Ήταν τότε που υποδυόταν τον σμηνίτη Πλαπούτα, στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Της Ελλάδος τα παιδιά».  Και μπορεί οι περισσότεροι να τον θυμούνται ως έναν από τους τρεις σμηνίτες που έπαιρναν εντολή από το νέο σμήναρχο, Επαμεινώνδα Κάκαλο, όμως εκείνος προχώρησε.


Ο ηθοποιός τον τελευταίο καιρό έχει επικεντρωθεί στο θέατρο. Μάλιστα, έχει σηκώσει αρκετές φορές το βάρος ενός ολόκληρου έργου. Και υποστηρίζει: «Το φορτίο είναι βαρύ γιατί είσαι μόνος σου. Χρειάζεσαι αρκετή ενέργεια και συγκέντρωση. Φανταστείτε τι θα γίνει αν ξεχάσει ο ηθοποιός κάποια στιγμή μία λέξη», έχει πει. Αναφέρει πάντως ότι η κατάσταση στο θέατρο είναι χαοτική. Και για εκείνον, το τελικό κριτήριο είναι αυτό το κάτι που θα τον συγκινήσει. 
Αυτή την περίοδο ο Νίκος Αλεξίου συμμετέχει στην θεατρική παράσταση «Τα κόκκινα φανάρια» και μπορεί να έχουν περάσει είκοσι χρόνια από την τηλεοπτική του εμφάνιση, όμως, δεν έχει αλλάξει και πολύ. 

Το έργο, όπως λέει, παρουσιάζεται σε μια σύγχρονη εκδοχή. Το έργο διερευνά την ανθρώπινη αλήθεια πίσω από το ψυχρό πρόσωπο της πορνείας. Ο ηθοποιός είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος για τη συμμετοχή του. Παρά την κρίση που περνά ο χώρος του, εκείνος θα συμβούλευε τους νέους να ασχοληθούν με την υποκριτική, δεδομένου, όπως λέει, ότι όποιος έχει ταλέντο, καλό είναι να δοκιμάζει την τύχη του.

 

Όμως, θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό, δεδομένης πάντα της υπάρχουσας κατάστασης, οι νέοι να έχουν εναλλακτικές. Κάνει σχέδια για το μέλλον αλλά προτιμά να είναι συγκρατημένος. Στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει και παρακολουθεί την επικαιρότητα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου