Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ο επόμενος Πάπας θα λέγεται… Πέτρος


Vatican-Conclavium
Ο πνευματικός αλλά και διοικητικός συγκλονισμός που υφίσταται η Καθολική Εκκλησία από το πρωί, και ειδικότερα από τη στιγμή που ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος ανακοίνωσε την απόφαση να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του για λόγους υγείας, δεν εμπόδισε τις πρώτες συζητήσεις για τον επόμενο Ποντίφικα. Ή μάλλον τα πρώτα στοιχήματα.

Σε αντίθεση με το κονκλάβιο που εξέλεξε τον μέχρι τότε Καρδινάλιο Ράτσινγκερ διάδοχο του Πάπα Ιωάννη Παύλου του ΙΙ, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει η υποψηφιότητα κάποιου Καρδιναλίου που να ξεχωρίζει εκ των προτέρων, αν και ακούγεται έντονα το όνομα του Νιγηριανού Καρδιναλίου Φράνσις Αρίνζε.
Τα γραφεία στοιχημάτων ωστόσο άρχισαν ήδη να φτιάχνουν τις σχετικές λίστες, τουλάχιστον αναφορικά με το όνομα που θα επιλέξει ο νέος Ποντίφικας, αλλά και τη χώρα καταγωγής του.
Έτσι, οι περισσότεροι θεωρούν ότι ο νέος ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας θα επιλέξει το όνομα “Πέτρος”, για να τιμήσει τον  θεμελιωτή της Ρώμης, και να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας καινούριας εποχής υπό τη δική του καθοδήγηση, ενώ σε πιθανότητες ακολουθούν τα ονόματα “Πίος”, “Ιωάννης” και “Παύλος”, που είναι και τα πλέον συνηθισμένα.
Αναφορικά με τον τόπο καταγωγής του νέου Πάπα, η Ιταλία εμφανίζεται ως επικρατέστερη, όπως ωστόσο συμβαίνει σχεδόν σε κάθε κονκλάβιο για εκλογή νέου Ποντίφικα, και ακολουθούν η Αφρική, ο Καναδάς, η Νότια Αμερική και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Εκτός από τον Καρδινάλιο Αρίνζε, ακούγονται ακόμη οι:
- Ο Αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης, Τίμοθι Ντόλαν.
- Ο Καναδός Καρδινάλιος Μαρκ Ουέλετ.
- Ο Αρχιεπίσκοπος της Ουάσινγκτον Ντόναλντ Βερλ.
- Ο Αρχιεπίσκοπος Μιλάνου Άντζελο Σκόντα.
- Ο Αρχιεπίσκοπος της Βιέννης Κριστόφ Σένμπορν.
- Ο Αρχιεπίσκοπος της Μανίλα Λουίς Αντόνιο Τάγκλε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου