Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Κέρι: Παρατραβηγμένα μερικά προγράμματα παρακολούθησης

keri12
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, παραδέχτηκε την Πέμπτη ότι ορισμένα αμερικανικά προγράμματα παρακολούθησης δεδομένων ήταν «παρατραβηγμένα».

Σε δηλώσεις του μέσω τηλεδιάσκεψης σε σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, ο Κέρι υπερασπίστηκε ότι η κατασκοπεία είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ωστόσο παραδέχτηκε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχουν περιορισμοί, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.


Ο αμερικανός ΥΠΕΞ επέμεινε ότι οι παρακολουθήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν πληροφορίες και να αποτραπούν «πτώσεις αεροπλάνων, ανατινάξεις κτιρίων και δολοφονίες ανθρώπων».

«Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω, όπως έχει κάνει και ο πρόεδρος, πως ορισμένες από αυτές τις ενέργειες ήταν παρατραβηγμένες και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί», δήλωσε ο Κέρι.

Αρνήθηκε, ωστόσο, τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι οι μυστικές υπηρεσίες είχαν υποκλέψει τις συνομιλίες τουλάχιστον 70 εκατομμυρίων ανθρώπων. «Όχι, αυτό δεν συνέβη. Υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό υπερβολής σε αυτές τις αναφορές από ορισμένους δημοσιογράφους», είπε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου