Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«Ξηλώνουν» τους υπαλλήλους για να τα «μπαλώσουν»

Η τραγική ιστορία της μικρής Μαρίας έφερε στο φως την εξίσου τραγική κατάσταση του τρόπου λειτουργίας του Δήμου Αθηναίων. Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο Δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε την απομάκρυνση της διευθύντριας και της αρμόδιας προϊσταμένης των υπηρεσιών του ληξιαρχείου καθώς και τη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου που χειρίστηκαν την υπόθεση.

«Γνωρίζουμε (και μάλιστα καλά) ότι η δημοτική αρχή της Αθήνας κινείται με γνώμονα τη διαφάνεια…» μας πληροφορεί η ανακοίνωση του Δημάρχου. Ομολογώ ότι εξεπλάγην από την αμεσότητα της απομάκρυνσης των δημοτικών υπαλλήλων από τη θέση τους. Για άλλη μια φορά ο κ. Καμίνης κάνει ό,τι μπορεί  για να ενισχύσει το “politically correct” προφίλ του. Πόσο όμως συμβάλλει αυτή η κίνηση στην ουσία του προβλήματος;  Η απάντηση είναι ΚΑΘΟΛΟΥ.
Η  διαφάνεια κάθε γραφειοκρατικής υπηρεσίας βασίζεται στην ύπαρξη συστήματος αυτοελέγχου και όχι ετεροχρονισμένων ανακοινώσεων. Βασίζεται επίσης στη ανάληψη πρωτοβουλίας και όχι στις καλές προθέσεις. Αν λοιπόν, ο Δήμος είχε ενδιαφερθεί και είχε φροντίσει για την ορθή λειτουργίας των υπηρεσιών του, η περίπτωση της μικρής Μαρίας θα είχε αποκαλυφθεί πολύ νωρίτερα και ανάλογες «ύποπτες» περιπτώσεις θα είχαν προληφθεί αντί να διπλασιαστούν μέσα σε μόλις δύο χρόνια!
Αν λάβουμε μάλιστα υπόψη και την πρόσφατη αρνητική αξιολόγηση των δημοτικών υπηρεσιών από τον Συμπαραστάτη του Δημότη, το μόνο για το οποίο μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τον κ. Καμίνη είναι πως μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Αθηναίων λειτουργεί κάθε άλλο παρά με γνώμονα τη διαφάνεια και το συμφέρον των δημοτών του. Αυτό τι θα κάνει για να το αλλάξει;
Αναμένουμε ανακοίνωση…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου