Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο Τύπου: Εγκαίνια των γραφείων της «ΔΡΑΣΗ»

Πραγματοποιήθηκαν, στις 23/10/2013, τα εγκαίνια των γραφείων της «ΔΡΑΣΗ» επί της οδού Θεμιστοκλέους 2. Η έναρξη των δραστηριοτήτων ενός τέτοιου φορέα σε μια περιοχή όπως η Δράμα, που ταλανίζεται από δεκάδες προβλήματα είναι ένα εξαιρετικά ευχάριστο γεγονός.

Δυστυχώς, όμως, κάποιοι δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις μικροκομματικές τους αντιλήψεις. Κατά την εκδήλωση που προηγήθηκε ουδείς είχε το σθένος να αναφερθεί στις ενέργειες που προηγήθηκαν για να καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ειδικότερα, κάποιοι «ξέχασαν» να αναφέρουν ότι η όλη προσπάθεια ξεκίνησε το έτος 2009 από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας και συγκεκριμένα από τον τότε Αντινομάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη. Προς το σκοπό αυτό ιδρύθηκε, τότε, η Αστική Εταιρία Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Κέντρο Πρόληψης της χρήσης των Εξαρτησιογόνων ουσιών» και με διακριτικό τίτλο «ΠΝΟΗ» (αυξ. αριθμ. Μητρώου Εταιριών Πρωτοδικείου Δράμας 43/9-6-2010).
Παράλληλα, η Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Μαλιώρη κατά το χαιρετισμό της αναφέρθηκε δύο φορές σε αδικαιολόγητη καθυστέρηση κατά το διάστημα 2010-2013, καθώς ενώ είχε εγκριθεί και δημοσιευθεί το ως άνω καταστατικό δεν προχώρησε η όλη διαδικασία. Φαίνεται πως κάποιοι «ξέχασαν και πάλι» την όλη προσπάθεια σε «κάποιο συρτάρι», προφανώς για να αποκομίσουν προσωπικά πολιτικά οφέλη.
Μετά το τέλος των εγκαινίων, σε συνάντηση ανάμεσα στην Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, τον Βουλευτή κ. Κυριαζίδη, τον Διοκητή του Νοσοκομείου Δράμας και τον κ. Πατακάκη συζητήθηκε η πρόταση για την ίδρυση και λειτουργία εντός του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, Κέντρου Μεθαδόνης καθώς σε καθημερινή σχεδόν βάση μετακινούνται εβδομήντα (70) συμπολίτες μας για θεραπεία στη Θεσσαλονίκη.

Το κοινό καλό και η προσπάθεια για την κοινωνική και οικονομική ανάταξη της περιοχής μας ΑΠΑΙΤΟΥΝ συνεργασία. Η εμπάθεια και οι μικροκομματικές λογικές δεν προσφέρουν σε κανέναν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου