Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Εισαγγελική έρευνα σε βάρος αστυνομικού για τη Χρυσή Αυγή

astynomiaxrysi
Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος αστυνομικού, τον οποίο κατήγγειλε συνάδελφός του, ότι εκπαιδεύει σε γυμναστήρια μέλη της “Χρυσής Αυγής” κι ότι εγκωμιάζει τη δράση του κόμματος, ακόμη κι από ραδιοφωνικές συχνότητες.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., η οποία θα διερευνήσει εάν στοιχειοθετούνται οι πράξεις του “εγκωμιασμού αδικήματος” και της “συμμορίας”.
Ο καταγγέλλων αστυνομικός απέστειλε τις τελευταίες μέρες ανώνυμη επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, η οποία κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, όπου κατονομάζει συνάδελφό του, ζητώντας από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας να παρέμβει.
Όπως εξήγησε ο καταγγέλλων, αφορμή για την επιστολή αποτέλεσε παρέμβαση του καταγγελλόμενου αστυνομικού σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού “Ράδιο Θεσσαλονίκη”, στην οποία εκθείαζε τη δράση της “Χρυσής Αυγής”, λίγα μόλις 24ωρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Στην ίδια επιστολή, ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι αναγνώρισε τον συνάδελφό του από τη χαρακτηριστική του φωνή, τονίζοντας ότι είναι αθλητής του body building και εκπαιδευτής μελών της “Χρυσής Αυγής” σε γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης.
Ο εισαγγελέας ζήτησε να διαβιβαστεί το επίμαχο ηχητικό υλικό του ραδιοφωνικού σταθμού για να διαπιστωθεί εάν ταυτοποιείται με τον καταγγελλόμενο αστυνομικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου