Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Σαμαράς αντιμέτωπος με την τρόικα

Εν μέσω ενός πρωτοφανούς κλίματος, με διασπορά πληροφοριών που ξεκινούν από τη σχεδιαζόμενη παραίτηση του συνόλου των βουλευτών της Χρ. Αυγής και φτάνουν μέχρι τις έκτακτες συσκέψεις του Αρείου Πάγου για αναρτήσεις σε ιστοσελίδες εφέδρων διακήρυξης… πραξικοπήματος, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καλείται να διαχειριστεί και τις δύσκολες διαπραγματεύσεις με την τρόικα που βρίσκονται σε εξέλιξη.


Οι εκπρόσωποι των πιστωτών, άλλωστε, κατέστησαν εξ αρχής σαφή την πρόθεσή τους να μην επιδείξουν ελαστικότητα προς την ελληνική πλευρά. Αντιθέτως, επιμένουν να θέτουν σειρά ζητημάτων (επαγγελματικές μισθώσεις, εισιτήριο στα νοσοκομεία, βεβαίωση υψηλών ποσών σε φόρους ακινήτων, παραμένει άγνωστη η στάση τους για ΕΛΒΟ-ΕΑΣ-ΛΑΡΚΟ κ.α.) που εμφανώς δυσχεραίνουν τη θέση της κυβέρνησης.
Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός έχει ως άμεσο στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης τουλάχιστον ως προς τα προαπαιτούμενα για την επικείμενη δόση του 1 δισ. ευρώ, που θα πρέπει να εγκριθεί στις 14 Οκτωβρίου από το Eurogroup. Από εκεί και πέρα θα ανοίξει η συζήτηση τόσο για το χρηματοδοτικό κενό και για τα ενδεχόμενα νέα μέτρα όσο και για τη βιωσιμότητα του χρέους. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Σαμαράς θα έχει δύο συναντήσεις. Το προσεχές Σάββατο με τους εκπροσώπους της τρόικας στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι σημαδιακό ότι λίγη ώρα μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ όπου και αναμένεται να έχει το πλέον κρίσιμο ραντεβού, την Τρίτη. Αυτό με την επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ.


- See more at: http://www.matrix24.gr/2013/09/%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%B1/#sthash.fVjhzjcb.dpuf

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου