Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για την απελευθέρωση των υπεραστικών συγκοινωνιών

ktel
Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των υπεραστικών συγκοινωνιών που προωθεί επίσης την αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ και το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς των ταξί.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισαν το σύνολο των άρθρων, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ, επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια. Η Χρυσή Αυγή δεν παρέστη στη σημερινή συνεδρίαση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε οκτώ από τα 123 άρθρα του νομοσχεδίου, ενώ δήλωσε “παρών” σε τριάντα ένα. Ανάμεσα στα άρθρα που υπερψήφισε, είναι το άρθρο 38 που επιτρέπει την υπό προϋποθέσεις ανάληψη του επιβατικού έργου από τοπικές αρχές ή ανεξάρτητους εγχώριους φορείς ελεγχόμενους από το Δημόσιο – όπως επίσης και το άρθρο 75 που αναθέτει στην υπό ίδρυση Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών (ΡΑΕΜ) να επιλαμβάνεται καταγγελιών για παραβίαση των δικαιωμάτων των επιβατών. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε εξάλλου, και τρία άρθρα από το κεφάλαιο του νομοσχεδίου, που αφορά την τροποποίηση της κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων.
Η ΔΗΜΑΡ από την άλλη, υπερψήφισε τα περισσότερα άρθρα του νομοσχεδίου, δήλωσε “παρών” σε δέκα ενώ καταψήφισε δεκατρία. Ανάμεσα στα άρθρα που καταψήφισε, είναι τα άρθρα 9, 10, 22, 23 και 24, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην εκτεταμένη ευχέρεια που δίνεται στην “υποστελεχωμένη” Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών, να χαράσσει η ίδια τους γενικούς κανόνες και προϋποθέσεις του υπεραστικού επικοινωνιακού σχεδιασμού, να διενεργεί τους διαγωνισμούς και να προβαίνει κατ΄εξαίρεση, ακόμα και σε απευθείας αναθέσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου