Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

"Ανυπόστατο και κακόβουλο το άρθρο για το 'Σπίτι των Ελλήνων'"


Ανυπόστατο και κακόβουλο το άρθρο για το Σπίτι των Ελλήνων στο Λονδίνο που δημοσίευσε η εφημερίδα Independent, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων με την ονομασία «Σπίτι των Ελλήνων» δεν...


χρηματοδοτείται από ελληνικούς κρατικούς πόρους και δεν έχουν γίνει «αλόγιστες ελληνικές σπατάλες» όπως θέλησε να προβάλει η Independent, υποστηρίζει με επιστολή του ο κ. Οικονομόπουλος. Σύμφωνα με την επιστολή του προέδρου, Χάρη Οικονομόπουλο, το «Σπίτι των Ελλήνων χρηματοδοτείται από ιδιωτική συνεργασία με πρωτοβουλία του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με τη Συμμαχία για την Ελλάδα και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας, την τόνωση της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας και την προσέλκυση επενδύσεων και στρατηγικών συνεργασιών.

Στην επιστολή επισημαίνεται το γεγονός ότι «Το Σπίτι των Ελλήνων» δεν έχει ουδεμία οικονομική σχέση με το Ελληνικό Κράτος. Αναφορικά με την σπατάλη αναφέρεται ότι ο προϋπολογισμός καλύπτει μία σειρά αναγκών όπως την ενοικίαση του χώρου, την παραγωγή και επικοινωνία του προγράμματος και τη φιλοξενία επίσημων προσκεκλημένων από την Ελλάδα και υπογραμμίζεται πως δεν κοστίζει 150.000 λίρες όπως υποστηρίζει η Independent.

O πρόεδρος του Επιμελητηρίου κατηγορεί την Independent για διαστρέβλωση των πραγματικών στοιχείων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου