Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Επί ποδός για τρομοκρατικό χτύπημα η ΕΛ.ΑΣ

Επί ποδός βρίσκεται η στην ΕΛ.ΑΣ. για τρομοκρατική επίθεση κατά Ισραηλινών, αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, η οποία παρουσιάζει το περιεχόμενο απόρρητου εγγράφου που εξέδωσε η αστυνομία πριν...



από τρεις μέρες υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος από βομβιστές- καμικάζι, με στόχο Ισραηλινούς τουρίστες σε ελληνικό έδαφος.

Μάλιστα, βάσει πληροφοριών που έλαβε η ΕΥΠ, η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τη Μοσάντ, κρίθηκε αναγκαία η έκδοση κατεπείγουσας διαταγής για έκτακτη επιφυλακή, λίγα μόλις 24ωρα πριν από την έλευση στην Αθήνα του προέδρου του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες.

Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο, "η Ελλάδα είναι ο κύριος προορισμός Ισραηλινών τουριστών στην Ευρώπη".

Το εμπιστευτικό έγγραφο, εστάλη σε όλα τα ανώτερα στελέχη της αστυνομίας ανά την Ελλάδα. Στο εν λόγω έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα, περιγράφονται όλα τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να αποτραπεί τυχόν τρομοκρατική επίθεση σαν αυτή που συντάραξε τον περασμένο Ιούλιο τη Βουλγαρία, όπου στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς ο βομβιστής-καμικάζι σκότωσε 6 ανθρώπους και τραυμάτισε 32, εκ των οποίων σχεδόν όλοι Ισραηλινοί τουρίστες.

Οι βασικότερες εντολές και οι πιθανοί στόχοι, όπως περιγράφονται στο έγγραφο σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας είναι:

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με ένστολη παρουσία αλλά και διακριτική παρακολούθηση από άνδρες με πολιτικά θα ισχύουν σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, συναγωγές, και πρεσβείες του Ισραήλ. 

Ειδικές εντολές έχουν δοθεί σε όλα τα σημεία όπου έχει προγραμματιστεί κατάπλους κρουαζιερόπλοιων. Σε κλοιό θα βρίσκονται όλες οι μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, όπου καταφτάνουν πολυάριθμα γκρουπ από το Ισραήλ.

Μεγαλύτερης επικινδυνότητας θεωρούνται τα Δωδεκάνησα και η Θεσσαλονίκη , ενώ ακολουθούν τα Χανιά και η Χαλκίδα. Έμφαση θα δοθεί επίσης στους ελέγχους στα αεροδρόμια των περιοχών αυτών.

Εκτός από τους τουρίστες, φύλαξη χρειάζονται και τα σημεία όπου το εβραϊκό στοιχείο ήταν έντονο πριν την κατοχή της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Εντολές έχουν δοθεί στους άνδρες που θα επιτηρούν με τα πολιτικά προκειμένου να αντιληφθούν τυχόν ύποπτες κινήσεις, ιδιαίτερα από άτομα που έχουν χαρακτηριστικά καταγωγής από τη Μέση Ανατολή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου