Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Κατέβασε ΑμεΑ στη βροχή... γιατί είχε λήξει η κάρτα του

Ποιος να το πίστευε ότι ένας οδηγός λεωφορείου θα μπορούσε να... κατεβάσει άτομο με ειδικές ανάγκες επειδή έχει λήξει η κάρτα του, και μάλιστα την ώρα που γινόταν κατακλυσμός απ' τη βροχή! Κι όμως, αυτό το απίστευτο περιστατικό...

συνέβη στην Πάτρα το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα ενός 28χρονου ΑμεΑ. Όλα συνέβησαν σε λεωφορείο της γραμμής νο 1, στην οδό Γούναρη και την ώρα που ξέσπασε η καταρρακτώδης βροχή.

Ο 28χρονος, που είναι άτομο με αναπηρία περίμενε στη στάση Τσολιά, ανάμεσα δηλαδή σε πλατεία Ομονοίας και πλατεία Μαρούδα για να πάρει το λεωφορείο και να γυρίσει στο σπίτι του. Επιβιβάστηκε μαζί με τους άλλους επιβάτες κι έδειξε την αναπηρική του κάρτα στον οδηγό.

Όμως ο οδηγός διαπίστωσε πως η κάρτα δεν είχε ανανεωθεί και ζήτησε από τον 28χρονο να κατέβει από το λεωφορείο. Ο νεαρός κοιτούσε με απορία, αλλά ο οδηγός ήταν ανένδοτος παρά το γεγονός ότι έξω έβρεχε ασταμάτητα. Και τελικά έγινε αυτό που εξ αρχής ο οδηγός απαίτησε.

Ο ΑμεΑ κατέβηκε και βρέθηκε ξανά στο δρόμο να περπατά μόνος στη βροχή, με κατεύθυνση το σπίτι του στο οποίο έφθασε πεζός και αφού είχε γίνει μούσκεμα από τη βροχή. Εξιστόρησε στους γονείς του τι ακριβώς είχε συμβεί και όπως ήταν φυσιολογικό ο πατέρας του βγήκε από τα ρούχα του και αποφάσισε να εκδικηθεί για λογαριασμό του παιδιού του.

Έρχονται... καταγγελία και μηνύσεις!

Ο πατέρας του 28χρονου επισκέφθηκε χθες το πρωί δικηγόρο και ανέλυσε την υπόθεση ζητώντας νομική υποστήριξη. Το πρώτο βήμα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η επώνυμη έγγραφη καταγγελία που πρόκειται να κάνει προς τη διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ με κοινοποίηση προς όλους τους αρμόδιους φορείς, ακόμα και στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να κινηθεί δικαστικά. Και όλα αυτά αντιδρώντας στην κακή νοοτροπία και την αδιαφορία ορισμένων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δικηγόρος του πατέρα του νεαρού ΑμεΑ.

Πηγή: dete.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου