Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Αίτηση για ένταξη στο άρθρο 99 κατέθεσε η Μπάμπης Βωβός- Διεθνής Τεχνική

Αίτηση υπαγωγής στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 99 κατέθεσε τη Δευτέρα η Τεχνική Εταιρεία «Μπάμπης Βωβός». Οι λόγοι που οδήγησαν στην κίνηση αυτή είναι τόσο η κατιούσα πορεία της αγοράς real estate, όσο και η μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση της διπλής ανάπλασης στο Βοτανικό.
Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με δεδομένο ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τις κυριότερες πιστώτριες τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της, η αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης αποσκοπεί στο να μπορέσει να συμφωνήσει μαζί τους και να υλοποιήσει σε σύντομο χρόνο το πρόγραμμα λειτουργικής αναδιάρθρωσης που έχει εκπονήσει.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας Χαράλαμπος Βωβός επισημαίνει ότι η εταιρεία υπήρξε από συστάσεώς της και επί σειρά δεκαετιών κερδοφόρα, μέχρι και την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το έτος 2008 και την έκδοση της ακυρωτικής απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις αρχές του έτους 2009, η οποία οδήγησε στη ματαίωση της οικοδόμησης εμπορικού κέντρου συμφερόντων της στην περιοχή του Βοτανικού.

Αυτές οι αρνητικές εξελίξεις, σε συνδυασμό με τη μεγάλη έκθεση της εταιρείας σε δανεισμό, σημαντικό μέρος του οποίου προοριζόταν για την υλοποίηση του έργου στον Βοτανικό υπήρξαν, σύμφωνα με τον κ. Βωβό, καθοριστικής σημασίας για την εμφάνιση αρνητικών ταμειακών ροών.

Σύμφωνα με πληροφορίες αν και στην εταιρεία σε καλές εποχές απασχολούνταν 400 με 500 άτομα, σήμερα απασχολούνται περίπου 30.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου