Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

«Το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ απομακρύνεται»

«Υπάρχει άνεμος αλλαγής για την Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, στο πλαίσιο του 7ου Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο.


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σημείωσε πως η περίφημη Grexit (το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ) απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από το προσκήνιο και παρατήρησε πως και η Γερμανία αλλάζει στάση σιγά- σιγά απέναντι στην Ελλάδα. «Η λύση του ελληνικού προβλήματος είναι μέρος ευρωπαϊκού σχεδιασμού», προσέθεσε.

Ερωτηθείς για την επικείμενη αξιολόγηση του ΧΑ από τον οίκο FTSE, τόνισε πως η εγχώρια αγορά πληροί τα κριτήρια που θέτει ο οίκος, ο οποίος ωστόσο ενδέχεται να λάβει υπόψη του τόσο την οικονομική κατάσταση της χώρας, όσο και το γεγονός ότι ο τζίρος και η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ έχουν συρρικνωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως ενδεχόμενη απόφαση του FTSE για υποβάθμιση του ΧΑ θα αποτελέσει ευκαιρία για επενδυτές που στοχεύουν σε αυτή την κατηγορία αγορών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου