Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Διαχείριση ενδοκυβερνητικής... ανισορροπίας καλείται να κάνει ο Σαμαράς

Σε διαδικασία αναζήτησης εσωτερικών ισορροπιών βρίσκεται η κυβέρνηση με τονπρωθυπουργό να καλείται να διαχειριστεί ενδοκυβερνητικούς κλυδωνισμούς που, κατά βάσιν προκαλούνται από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών η οποία αποφασίστηκε κατόπιν πιέσεων από την Ιπποκράτους –κυρίως με τη μορφή διαρροών και non paper- και ορίστηκε να πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα της Κυριακής. 

Από το ΠΑΣΟΚ ανέβασαν τους τόνους επικαλούμενοι ως αφορμή σχόλια κυβερνητικών παραγόντων τα οποία απέδωσαν σε κεντρικές διαρροές από το Μαξίμου και εξέδωσαν τρισέλιδο non paper στηλιτεύοντας σημεία λειτουργίας της κυβέρνησης, εστιάζοντας κατα κύριο λόγο στο χρόνο και το περιεχόμενο των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών. 

Το Μαξίμου από την πλευρά του απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με το σκληρό περιεχόμενο του non paper της Ιπποκράτους και συμφώνησε σε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών την Κυριακή το απόγευμα. Η λύση θεωρείται μάλλον ως συμβιβαστική, υπό την έννοια ότι ο κ. Βενιζέλος πίεζε για σύσκεψη πριν από τη συνάντηση Στουρνάρα- τρόικας

Τελικώς, η σύσκεψη θα γίνει στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής του ελεγκτικού κλιμακίου, θα προηγηθεί όμως της συνάντησης Σαμαρά- τρόικας που εχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα. 

Πίσω από το «αντάρτικο» Βενιζέλου είναι φανερό ότι εντοπίζεται η αγωνία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αφ’ ενός να διαχειριστεί τις εσωκομματικές παραφωνίες και αφ’ ετέρου να πιστωθεί το όποιο όφελος προκύψει μελλοντικά. 

Σχηματικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την άτυπη... αντικαγκελαρία του Μαξίμου.

Άλλωστε, κάθε άλλο παρά τυχαίο μπορεί θα θεωρηθεί το γεγονός ότι η ...επανεμφάνιση Βενιζέλου στο πολιτικό σκηνικό με τόσο έντονο τρόπο συναρτάται χρονικά με την αντιστροφή του κλίματος –σε επίπεδο δηλώσεων- στην Ευρώπη έναντι της Ελλάδας, τις συναντήσεις Σαμαρά με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους και φυσικά, το φως που δείχνει να προβάλλει από την άκρη του τούνελ, ως απόρροια των χθεσινών αποφάσων του Μάριο Ντράγκι. 

Επιπρόσθετα, σε αυτο το γενικό κλίμα που διαμορφώνεται, εντός και εκτός Ελλάδος, το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου συμπιέζεται πολιτικά και συρρικνώνεται κοιωνικά, όπως καταγράφεται ήδη από τις πρώτες δημοσκοπήσεις. 


Πάνος Ρασσιάς


http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου