Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ... ΟΜΠΑΜΑ

«Γιατί οφείλει μόνο η Ρωσία να επανεξετάσει τη στάση της; Ίσως να είναι οι εταίροι μας εκείνοι που θα πρέπει, στην πορεία των διαπραγματεύσεων, να επανεξετάσουν τη δική τους θέση». Αυτό δήλωσε χθες ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε...
 
τηλεοπτική του συνέντευξη, αποδεικνύοντας ότι η Μόσχα δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει τη στήριξη του συριακού καθεστώτος και να άρει το βέτο της στο Συμβούλιο Ασφαλείας - θέση την οποία φαίνεται πως συμμερίζεται και το Πεκίνο.
Μάλιστα, κατηγόρησε, εμμέσως πλην σαφώς, τη Δύση ότι αξιοποιεί τρομοκρατικές ομάδες, όπως η αλ-Κάιντα, για να ανατρέψει τον Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Για ΗΠΑ 
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του, ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ, στις 6 Νοεμβρίου. Αφού χαρακτήρισε τον Μπαράκ Ομπάμα «τίμιο άνθρωπο», ο οποίος επιθυμεί πράγματι να αλλάξουν πολλά προς το καλύτερο, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι οι «λανθασμένες» θέσεις του Μιτ Ρόμνι θα οδηγήσουν, εφόσον φυσικά εκλεγεί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, στη διεύρυνση του χάσματος ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, ειδικά στο ζήτημα της αντιπυραυλικής ασπίδας, την οποία εγκαθιστούν σταδιακά οι Αμερικανοί στην Ευρώπη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου