Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Πόρισμα-φωτιά για το Eλλειμμα, καίει τον Παπακωνσταντίνου


Για τραγικά πολιτικά λάθη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντινού, την περίοδο 2009-2010 μιλούν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ενώ ορισμένοι δεν αποκλείουν να υπάρξουν και ενδείξεις για πιθανή τέλεση ποινικού αδικήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τρεις είναι οι καταθέσεις που καρφώνουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου:
  • του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου,
  • του προέδρου του ΟΔΔΗΧ Πέτρου Χριστοδούλου
  • του πρώην προϊσταμένου της ΕΛΣΤΑΤ Μανώλη Κοντοπυράκη.
Παράλληλα, υπάρχει και η πρόσφατη αποκάλυψη της εφημερίδας σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, που ήταν προσωπική επιλογή του Παπακωνσταντίνου για να αντικαταστήσει τον κ. Κοντοπυράκη, ήταν για τρεις μήνες και υπάλληλος του ΔΝΤ.
Σύμφωνα, με το δημοσίευμα, ο κ. Γεωργίου είχε επί τρεις μήνες (από τον Αύγουστο έως το Νοέμβριο του 2010) δύο ιδιότητες, του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και του υπαλλήλου του ΔΝΤ, πράγμα που δημιουργεί -εκτός από το ηθικό- και νομικό ζήτημα, καθώς ο νόμος για την Ελληνική Στατιστική Αρχή ορίζει ότι «ο πρόεδρος τελεί υποχρεωτικά σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».
Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργίου είχε καταθέσει στην Επιτροπή ότι είχε παραιτηθεί από τον Ιούλιο του 2010 και δεν είχε καμία σχέση με το ΔΝΤ, αλλά η παραίτησή του είχε ημερομηνία εφαρμογής μετά από ένα τρίμηνο, στις 10 Νοεμβρίου, προκειμένου να διατηρήσει την υγειονομική του ασφάλεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου