Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ & ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ κας Φ. ΒΡΥΝΑ

O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθήνας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η Υπεύθυνη του Τομέα Καταναλωτικών Οργανώσεων κα Φωτεινή Βρύνα έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:


«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει εκτιναχθεί στα δύο ευρώ. Η συνεχής άνοδος των διεθνών τιμών καυσίμων, έχει συντελέσει στη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης. Τα αρνητικά αποτελέσματα είναι δυστυχώς πολλαπλασιαστικά στο εσωτερικό της χώρας, καθώς οι τιμές επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο από τους υψηλούς φόρους που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης Καυσίμων, ΦΠΑ).

Είναι προφανές ότι, και σε αυτή την περίπτωση ο καταναλωτής είναι αυτός που επωμίζεται έμμεσα ή άμεσα όλο το βάρος. Έμμεσα με την αύξηση του κόστους παραγωγής βασικών προϊόντων και άμεσα με την υψηλή τιμή αγοράς του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και της αμόλυβδης βενζίνης.
Για το λόγο αυτό, η Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τον Έλληνα καταναλωτή».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου