Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Νίκος Νικολόπουλος: Η Κάρτα του Πολίτη μένει στα χαρτιά... Η αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης αιτία για χορό εκατομμυρίων ευρώ γύρω από τα δύο... τσιπ της κάρτας

«…Ένας χορός εκατομμυρίων ευρώ γύρω από τα δύο... τσιπ της Κάρτας του Πολίτη έχει ως αποτέλεσμα η ψηφιακή ταυτότητα να μένει στα χαρτιά». αναφέρεται σε άρθρο της Καθημερινής.


Ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομικών, αναδεικνύει  την αδυναμία εκτέλεσης των διαρθρωτικών αλλαγών που απαιτούνται για την ελληνική κοινωνία.

Η «ψηφιοποίηση» της Δημόσιας Διοίκησης σκοντάφτει σε μια σύμβαση (την οποία ο ανταγωνισμός θεωρεί αδιαφανή) που μονοπωλεί τις δουλειές για έγγραφα ασφαλείας επί μία δεκαετία, «απαγορεύοντας» διαγωνισμούς.»

Ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά : «Η εντολή που έδωσε ο τέως Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, για την υλοποίηση της Κάρτας Πολίτη στην Ελλάδα αμέσως μετά τη ΔΕΘ του 2011, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ανθρώπων που συμμετείχαν στις συζητήσεις, χάθηκε στις απειράριθμες επιτροπές που ανέλαβαν να την υλοποιήσουν.»

Ενώ σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Νικολόπουλος τονίζει : « Τα δελτία ταυτότητας παραμένουν ίδια, οι ουρές στα γκισέ της δημόσιας διοίκησης διογκώνονται και μαζί τους τα έγχαρτα έγγραφα.»

Να σημειωθεί ότι ο περισσότερος χρόνος αναλώθηκε σε συζητήσεις, αν η κάρτα θα διαθέτει μοναδιαίο ή όχι αριθμό - ένα θέμα που δεν έχει λυθεί ακόμη και στην Ε.Ε., καθώς κάποιες χώρες ακολουθούν την τακτική του μοναδιαίου αριθμού και κάποιες άλλες όχι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι χώρες όπως Σουηδία, Φινλανδία, Γερμανία, Βέλγιο και άλλες χώρες δεν διαθέτουν Κάρτα Πολίτη.


Ο κ. Νικολόπουλος απευθυνόμενος στον Υπουργό Οικονομικών, θύμισε τα μεγάλα λόγια και τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάμβανε για τον εκσυγχρονισμό του Κράτους : « η Κάρτα Πολίτη ήταν άλλο ένα όραμα το οποίο είχε ενστερνιστεί η κορυφή της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, χωρίς όμως να υλοποιηθεί. Συνολικά, 24 μεγάλες πρωτοβουλίες ή δράσεις εκσυγχρονισμού του κράτους είχαν αναληφθεί την περίοδο εκείνη, με στόχο την «απελευθέρωση» των πολιτών και των επιχειρήσεων από τα δεσμά της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.
Μεταξύ αυτών, η online παρακολούθηση του προϋπολογισμού, η ψηφιακή καταγραφή της διακίνησης των καυσίμων, η online διενέργεια δημόσιων προμηθειών κ.ο.κ. «Από τις 24 (αυτές) πρωτοβουλίες, μόνον η ηλεκτρονική συνταγογράφηση προχώρησε υπό την πίεση της τρόικας, και αυτή παραμένει ακόμη “κουτσή”».


Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών να γίνει γνωστό σε ποιο στάδιο ολοκλήρωσης της διαδικασίας έκδοσης της Κάρτας του Πολίτη  βρίσκονται οι αρμόδιοι φορείς. Επίσης τόνισε ότι θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να  απαντήσει αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα για τις καθυστερήσεις και να δοθούν εξηγήσεις, πειστικές, για τις αιτίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου