Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Οι δέκα καλύτερες χώρες για… μετανάστευση

Ετοιμάζετε βαλίτσες για να κάνετε μια νέα αρχή σε έναν νέο τόπο; Τότε αυτή η λίστα σας αφορά άμεσα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα «έρευνα International’s Expat Explorer survey» της HSBC, υπάρχουν κάποιες χώρες όπου οι αλλοδαποί που έχουν εγκατασταθεί εκεί τα βρήκαν κάπως…


πιο εύκολα. Νούμερο 1 στη λίστα έρχεται ο Καναδάς, ο οποίος μάλιστα πιάνει την κορυφή για δεύτερη συνεχή χρονιά. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα, η γλώσσα, η φιλοξενία και η κουλτούρα των Καναδών κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για να προσαρμοστεί κανείς εκεί.

Δεύτερη ως χώρα έρχονται οι Βερμούδες και στη συνέχεια η Νότια Αφρική, όπου οι μετανάστες αναφέρουν κατά 57% ότι εκεί η προσαρμογή τους ήταν αρκετά εύκολη.

Οι ΗΠΑ και η Αυστραλία βρίσκονται στις αμέσως επόμενες θέσεις, βάση των ερωτηθέντων, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν ευρωπαϊκές χώρες, εκ των οποίων η Ισπανία θεωρείται η πιο φιλόξενη, καθώς φάνηκε ότι εκεί είναι πιο άνετη η συναναστροφή με τους ντόπιους και η δημιουργία νέων φίλων. Η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία ακολουθούν.

Ένατη στη λίστα έρχεται, παραδόξως, η Μαλαισία για το ασιατικό κοσμοπολίτικο μείγμα των φυλών που κατοικούν εκεί και δέκατη είναι η Γερμανία.

Η έρευνα έγινε σε 4.000 ανθρώπους που έχουν μεταναστεύσει σε περισσότερες από 100 χώρες.


24h.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου