Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Η εξέγερση έφτασε… στην αυλή της Μέρκελ


Είναι αλήθεια ότι όσα σχεδιάζουν οι πολιτικοί, τα… κρυφοκοιτάζει η ζωή και γελάει με νόημα. Ειδικά όταν οι πολιτικοί δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο ανάστημα, όπως συμβαίνει με την περίπτωση της Άνγκελα Μέρκελ.

Η πρώην Ανατολικογερμανίδα, η οποία γεννήθηκε στη λάθος πλευρά του Τείχους του Βερολίνου, αποτελεί τον πολιορκητικό κριό για τη βίαιη αλλαγή των κοινωνικών δομών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρόσχημα μια οικονομική κρίση την οποία επιδεινώνει η πρωτοφανής ατολμία της Γερμανίας να προχωρήσει στις αναγκαίες τομές, αλλαγές και ρήξεις.
Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο που περιφέρει ανά την Ευρώπη, με τη… σύμφωνη γνώμη του Νικολά Σαρκοζί, εξελίσσεται στο κεντρικό σημείο αναφοράς των πολιτικών και ιδεολογικών αναμετρήσεων που έρχονται, ξεκινώντας από τη Γαλλία, εκεί όπου ο Φρανσουά Ολάντ έχει δεσμευτεί να επιδιώξει την αλλαγή και ανατροπή του, σε συνεργασία και συνεννόηση με άλλους Σοσιαλιστές ηγέτες.
Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες βρίσκονται στα πρόθυρα εξέγερσης. Και η εξέγερση αυτή φτάνει πλέον και στην… εξώπορτα της αυλής της ίδιας της Άνγκελα Μέρκελ, καθώς η κυβέρνηση του Βερολίνου αντιμετωπίζει εκτεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, οι οποίοι ζητούν αυξήσεις στις αποδοχές τις οποίες εισπράττουν.
Με ένα κεντρικό επιχείρημα το οποίο, ειδικά ενόψει εκλογών, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσπεράσει, πόσο μάλλον να αγνοήσει η Άνγκελα Μέρκελ: Υποστηρίζουν ότι η κυριαρχία της γερμανικής οικονομίας στηρίζεται στους ίδιους. Στην εργατικότητα αλλά και τις θυσίες στις οποίες έχουν υποβληθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου