Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Τα ΜΑΤ απέτρεψαν τη διακοπή του ρεύματος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση!

Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ στη Λάρισα επιχείρησαν να κόψουν το ρεύμα αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Ενταση δημιουργήθηκε το πρωί της Τετάρτης όταν συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ της Λάρισας θέλησαν να προχωρήσουν στη συμβολική διακοπή του ρεύματος στο κτήριο της γενικής γραμματείας αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας επί της οδού Σωκράτους, λόγω του υψηλού ποσού που η διοίκηση χρωστάσει στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού!

Οι συνδικαλιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι με διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλη ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία και τους απέτρεψαν από το εγχείρημά τους. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι συνδικαλιστές πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ στο πλευρό τους έσπευσαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσος Τσιαπλές.
Χαρακτηριστικό είναι το δελτίο τύπου του γραφείου της βουλευτού Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησαν οι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ και της ΕΕΤΕ/ΔΕΗ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περ/κή Ενότητα Λάρισας), αντί της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που έχει ένα υψηλό χρέος προς τη ΔΕΗ, κόβοντας και το ρεύμα στις υπηρεσίες για 3 ώρες, βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, μαζί με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Δημήτρη Γελαλή, Δημήτρη Γιαλαμά και Πέτρο Παπαγεωργίου, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην κινητοποίηση. Η κίνηση για κατάληψη του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας έγινε μετά από αναδίπλωση των συνδικαλιστών, που θέλησαν να αποφύγουν τη δημιουργία έντασης, εξαιτίας της παρουσίας ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας.
Η βουλευτής συμμετείχε στην αντιπροσωπεία που ανέβηκε να επιδώσει υπόμνημα στον περιφερειάρχη, το οποίο παρέλαβε ο πρόεδρος του Περ/κού Συμβουλίου Χρ. Λιάπης και ο αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Υποδομών κ Απασχόλησης Ζήσης Γρηγορίου.
Στο περιθώριο της συνάντησης, η βουλευτής, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
«Βρεθήκαμε σήμερα εδώ, προκειμένου να συμπαρασταθούμε στη δράση των συνδικαλιστών και των εργαζομένων, που με τη σειρά τους στέκονται αλληλέγγυοι στην κοινωνία, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να κοπεί το ρεύμα από κανένα συνάνθρωπό μας. Σήμερα, στην Αθήνα πραγματοποιείται εξ αναβολής η δίκη των 15 συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που μοναδικό τους αδίκημα ήταν η αντίσταση στην ανάλγητη κυβερνητική πολιτική, που προστάζει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όσους δεν έχουν ή δε θέλουν να πληρώσουν το άδικο, αντικοινωνικό κι αντισυνταγματικό χαράτσι για τα ακίνητα.
Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση των πολιτικών προϊσταμένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, που λειτουργώντας ως εντολοδόχοι της κυβέρνησης, κάλεσαν την αστυνομία κι επιχείρησαν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας απέναντι σε όσους επιμένουν να αγωνίζονται υπέρ της κοινωνίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με όλες του τις δυνάμεις, θα παλέψει μαζί με τους εργαζομένους, τα κινήματα και ολόκληρη την κοινωνία, για την κατάργηση του παράνομου χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και για την αποτροπή της διακοπής της ηλεκτροδότησης στα νοικοκυριά».

Μενέλαος Κατσαμπέλας

http://www.onlarissa.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου