Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα ξεκινά παραγωγή... αυτοκινήτων!Δεν είναι ανέκδοτο. Η Ελλάδα ξεκινά ξανά να παράγει αυτοκίνητα με πρωταγωνιστή την Βόρεια Ελλάδα. Στη Ραιδεστό μπαίνει ξανά μπροστά η παραγωγή των θρυλικών Pony ενώ στην Κατερίνη η Replicar θα παράγει Porsche. Το Pony είναι ένα αυτοκίνητο που μεσορανούσε τη δεκαετία του 70 και του 80. Τώρα η....


οικογένεια Κοντογούρη που έχει την εταιρεία NAMCO ξεκινά την παραγωγή στη Ραιδεστό Θεσσαλονίκης. Θα έχει νέο σχεδιασμό αλλά χαμηλή τιμή και τεράστια αντοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογούρη η εταιρεία αναμένεται να δώσει δουλειά σε πολλή κόσμο στην περιοχή. Έγκριση τύπου πήρε - σύμφωνα με ανακοίνωση του ΛΑΟΣ - και η "REPLICAR HELLAS" που φτιάχνει PORSCHE στην Κατερίνη. Η ανακοίνωση αναφέρει: "Αξίζει να σημειωθεί ότι - επίσης κατόπιν εντολών του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη προς τον Κ. Αϊβαλιώτη - το 2010 ετέθη προς τους κ. κ. Ρέππα και Τσιόκα (τότε Υπουργό και Γ.Γ. Μεταφορών, αντίστοιχα) το ζήτημα της έγκρισης τύπου και για άλλη μια 100% Ελληνική επιχείρηση κατασκευής αυτοκινήτων που εδρεύει στη Μακεδονία, την «REPLICAR HELLAS», η οποία φτιάχνει - κατόπιν αδείας της PORSCHE - ρέπλικες αυτών των φημισμένων Γερμανικών αυτοκινήτων στην Πιερία και κάνει εξαγωγές στην Ελβετία αλλά και στην ίδια την Γερμανία (!). 


Και γι’ αυτό το ζήτημα υπήρξε αίσια έκβαση και πλέον όποιος Έλληνας θέλει να δημιουργήσει μια Ελληνική επιχείρηση παραγωγής ή συναρμολογήσεως οχημάτων μπορεί να ενημερωθεί για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει με βάση το ΦΕΚ που έχει εκδοθεί".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου